Negyven éves lett a századik

2024.01.09. 14:00

Hatalmas ünnepre készül a születésnapját tartó Mór

A fúvósok, több iskola, tánc és énekcsoport is fellép azon az ünnepségen, melyet Fejér megye egyik legdinamikusabban fejlődő városának negyvenedik születésnapján tartanak január 11-én. Az eseményen nem csak régi és jelenlegi polgármesterek mondanak beszédet, hanem az országgyűlési képviselő és Gulyás Gergely is.

Palocsai Jenő

Pár házzal és két ég felé magasodó toronysisakkal kezdődött és sok munkával folytatódott Mór és az ott élők története

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Az Újévi Koncert keretein belül ünneplik Mór várossá avatásának 40. évfordulóját. A Wekerle Sándor Szabadidőközpontban tartott eseményen Törő Gábor országgyűlési képviselő, Schmidt Ferenc nyugalmazott és Fenyves Péter jelenlegi polgármester mond majd beszédet, de meghívót kapott az ünnepségre Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is. 

Maga a várossá nyilvánítás negyven éve, pontosabban 1984 január első napján történt. Akkor lett a mostani 40 éves ünnepelt Magyarország századik városa. Azóta folyamatosan fejlődik, így jelenleg Fejér vármegye harmadik legnagyobb városa.  

Az ünnepi műsorban nem csak a Móri Ifjúsági Fúvószenekar lép fel, hanem iskolások, táncosok és énekesek is. A díszünnepségre sok érdeklődőt várnak, bízva abban, hogy sokan lehetnek együtt büszkék a település elmúlt négy évtizedére.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában