Néhány héten belül megoldódik a probléma

2024.01.19. 10:03

Hamarosan kiépül az új elektromos hálózat a kritikus fehérvári szakaszon

Ahogy azt két nappal ezelőtt már megírtuk ismét gond adódott a közvilágítással Székesfehérváron a Gyöngyvirág Óvoda és az építési terület közötti gyalogos szakaszon.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH-archív

Akkor az E.ON megkeresésünkre arról tájékoztatta a feol.hu-t, hogy földmunkavégzés közben keletkezett hiba a közvilágítási hálózaton, de a javítást már megkezdték. A szolgáltató mellett azonban megkerestük az építkezést végző kivitelető SHS ügyvezetőjét, Halenár Istvánt is, aki elmondta: sajnos a hiba elhárítása egyelőre nem valósult meg, mert fizikális korlátokba ütköztek.

– A teljes terület közvilágítása meg fog újulni, amelyhez új elektromos hálózat kiépítésére van szükség, új betáplálással. A teljes kivitelezés során igyekeztünk ideiglenes kiépítésekkel a régi közvilágítás folyamatos üzemelését biztosítani, de sajnos vannak olyan munkarészek, melyek elkészítése alatt előfordulnak rövidebb időszakok, amikor néhány napra, vagy akár esetleg néhány hétre fizikai képtelenség a közvilágítás bizonyos részeinek az energiaellátását biztosítani. Ez olyan esetekben fordul elő, amikor más munkavégzés során a régi vezetékeket keresztezni, átvágni szükséges – fogalmazott válaszában az ügyvezető.

Továbbá részletezte, az a céljuk, hogy ezen időszakokat áthidalják. Néhány héten belül pedig kiépül és megtáplálásra kerül az új hálózat, ami végleges megoldást fog biztosítani, addig azonban a kellemetlenségek előfordulhatnak, ezért az ott lakók türelmét és megértését kérik. 

Kapcsolódó: 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában