Hol tart a folyamat?

2024.01.17. 11:00

Hamarosan engedélyt kap a sukorói kikötő is

Tavaly év végéig szinte teljes mértékben lezárulhatott a velencei-tavi kikötők engedélyezési eljárásának ügye. Egy helyszín volt, ahol a közeli beruházás miatt a zárás még váratott magára. Megkérdeztük, hol tart a folyamat.

S. Töttő Rita

Az EFOTT beruházása keretében azonban itt modern vizesblokk épül majd

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A velencei-tavi partfal rekonstrukcióját követően tavaly a kikötők, valamint a vendégmólók megújítására is sor kerülhetett. A kormány a velencei-tavi vendégmólókra 506 millió forintot, a kikötőkre pedig 280 millió forint támogatást biztosított, melynek köszönhetően modern, jó minőségű mólókat, kikötőket építhettek a tó körül – a korábban megszokott helyszíneken.

A projekt tavaly őszi záróeseményén el is hangzott: elkészült a fejlesztés Agárd, Gárdony, Velence és a pákozdi szúnyog-szigeti kikötő esetében is, mindegyiknél megkapták a használatba vételi engedélyeket. Egy kivételes helyszín volt, Sukoró, ahol ugyan a teljes beruházás megvalósult, ám a kikötőhöz tartozó vizesblokk még hiányzott, ezért nem kapta meg a végleges használatbavételi engedélyeket az itteni kikötő. Mint emlékezetes, ezen a területen kap helyet az EFOTT égisze alatt megvalósuló ifjúsági központ, melynek keretében hoznak létre egy vadonatúj vizesblokkot is. Addig is azonban, hogy a kikötő megkezdhesse működését a következő szezonban, szükség volt ideiglenes megoldásra.

A vizesblokk megérkezett a sukorói kikötőbe - hamarosan lesz engedély
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ottjártunkkor láthatóan meg is történt a mobil vizesblokkok telepítése. A feol.hu éppen ezért kérdéseivel megkereste a használatbavételi engedélyek kiadása ügyében illetékes Budapest Főváros Kormányhivatalát, melynek Országos Közúti és Hajózási Hatósági Főosztályának Kikötői Osztálya rendelkezik hatáskörrel e témában.  A kormányhivatal tájékoztatása szerint, miután a sukorói kikötő kommunális helyiségeinek pótlása megtörtént, a kormányhivatal szakvélemények beszerzése céljából megkereste az illetékes hatóságokat. A szakvélemények beérkezése után, helyszíni szemlét követően, várhatóan 2024 első hónapjaiban születhet hajózási hatósági döntés a személykikötő használatbavételi engedélye tárgyában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában