Összefogással a közös álmok megvalósításáért

2024.01.14. 15:30

Hagyományteremtő jótékonysági bál Cecén

A Cecei Iskoláért Alapítvány hagyományteremtő jótékonysági bált rendezett szombaton a Happy Centrumban azzal a céllal, hogy támogassa az általános iskolában folyó szakmai munkát. Az alkalom a társadalmi összefogás szép példájának bizonyult, hiszen az iskola dolgozói, a diákok szülei, valamint a helyi és a környékbeli vállalkozók is összefogtak a nemes cél érdekében – mondta el lapunknak Ollmann Judit, az alapítvány kuratóriumi tagja, a Cecei Általános Iskola igazgatóhelyettese.

V. Varga József

Vidám báli hangulatban

Fotó: Az alapítvány

Megtisztelte jelenlétével a bált Varga Gábor, a térség országgyűlési képvelője, Fazekas Gábor, Cece nagyközség polgármesere, az alapítvány kuratóriumának tagja, Albert Zsuzsanna Cece és Vajta jegyzője, az iskola szülői közösségének elnöke, Iker Józsefné Miklósa Györgyi, a Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Poszpischil László, a Family Diner Kft. vezetője. A házigazda feladatát – Farkas Márta és Ollmann Judit kuratóriumi tagok mellett –, az iskola volt tanulója, egyik büszkesége, Pajor Lili látta el.

Elsőként Varga Gábor országgyűlési képviselő – helyi lakosként a civil szervezet egyik alapító tagja – köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte, hogy napjainkban nagy szükség mutatkozik a hasonló kezdeményezésekre, hiszen ezek a rendezvények szemléletformáló erővel bírnak egy-egy közösség életében. Az alapítvány kuratóriumával már közösen megfogalmazták, hogy szeretnének egy olyan díjat alapítani, mellyel elismerhetik azon pedagógusok és diákok kiemelkedő teljesítményét és eredményeit, melyek követendő példaként szolgálhatnak mind a település, mind az iskolai közösség számára. Varga Gábor, úgy is, mint az iskola volt tanulója és pedagógusa, ezen az estén felajánlásával megteremtette a feltételét az Illyés Gyula-díj életre hívásának.

Koronczai Edit iskolaigazgató köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak, Cece, Vajta és Sáregres polgármestereinek és képviselő-testületeinek, a szülőknek, a tanulóknak, és azon támogatóknak, akik nagyban hozzájárultak a jótékonysági bál sikeréhez. Külön köszönetet mondott a rendezvénynek helyet adó Happy Centrum tulajdonosainak, Móré Tamásnak és családjának.

Az igazgató asszony méltatta az iskola és az alapítvány gyümölcsöző együttműködését, melynek eredményeként sikeres a hátrányos helyzetű tanulók támogatása, a tehetségek felkutatása, azonosítása, tehetségük gondozása és kibontakoztatása.

– Az együttműködés talán legnagyobb sikere, hogy az eredményes pályázatunknak köszönhetően a 2022–2023-as tanévben négy Tálentum Műhely kezdte meg munkáját az intézményben, melyek azóta is nagyon népszerűek a diákok és a szülők körében – emelte ki Koronczai Edit.

A művészeti iskola balett tanszakos növendékei is szerepeltek
Fotó: Az alapítvány

Az intézményvezető elmondta továbbá, hogy az alapítvány és az iskola dolgozói között kölcsönösen jó együttműködés alakult ki az évek során, hiszen az anyagi támogatások biztosításán túl, a szervezet aktívan bekapcsolódik a cecei iskola életébe, valamennyi rendezvényen jelen van, segíti a szervezési és lebonyolítási feladatokat is. A pedagógusok folyamatosan önkéntes tevékenységet végeznek az alapítvány által szervezett programokon, hozzájárulva ezzel a tanulók komplex személyiségfejlesztésének megvalósításához.

– Végezetül, de nem utolsósorban, köszönöm mindazon támogatóink aktivitását, akik szívügyüknek tekintik a felnövekvő generáció szellemi, testi, lelki és egészségi jólétét, fejlődését. E magasztos cél érdekében tevékeny szerepet vállalnak mind a település, mind a település intézményeinek mindennapjaiban, példát mutatva a társadalmi szerepvállalás fontosságára – tette hozzá az iskolaigazgató.

Az általános iskola tanulóinak műsora során a jelenlévők ízelítőt kaphattak az iskolában választható délutáni foglalkozásokon és a Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola tanszakain tanuló diákok munkájából. A finom vacsorát és a tombolasorsolást hajnalig tartó mulatság követte, a talpalávalót a Szabó zenekar húzta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában