Megtelt a Pirosalma utcai előadó

2024.01.15. 14:30

Fontos döntés előtt - nyílt napot tartottak az Óbudai Egyetem

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg nyílt napját az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara a Pirosalma utcai Geoinformatikai Intézetben. A résztvevő végzős középiskolás diákok megismerkedhettek a felvételi eljárás folyamatával, változásaival, sőt, átfogó betekintést kaphattak az intézmény duális képzési rendszeréről is.

Kecskés Zoltán

Megtelt a Pirosalma utcában található Geoinformatikai Intézet nagy előadója.

Fotó: Nagy Norbert

Február 15-ig adhatják le a jelentkezésüket a továbbtanulásra készülő diákok felsőoktatási intézményekbe, így az egy hónapon belül lejáró határidő előtt remek lehetőséget jelentenek a nyílt napok, ahol a résztvevők első kézből ismerkedhetnek meg a kiszemelt egyetemmel. Hétfőn délelőtt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára várták a diákokat, amely szoros kapcsolatot ápol az ipari szereplőkkel, ami  kifejezetten előnyös a duális képzés szempontjából. Ahogy a nyílt napon is elhangzott, a gyakorlatorientált képzések hozzásegítik a jelentkező diákokat, ahhoz, hogy értékes diplomával a kezükben, naprakész tudással helyt álljanak a dinamikusan változó világában.

Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja.
Fotó: Nagy Norbert

– A nyílt napot mindig azért rendezzük, hogy az egyetemünk megmutathassa, mire képes, mennyire hiteles és milyen oktatókkal, eszközparkkal, műszerekkel rendelkezik – emelte ki Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja köszöntőjében hozzátéve, hogy naprakész, 21. századi oktatás és országos szinten is egyedülálló duális képzések jellemzik az intézményt.

Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte a diákokat a nyílt napon. 
Fotó: Nagy Norbert

Székesfehérvár városa nevében Cser-Palkovics András polgármester szólt a megjelent fiatalokhoz. Rámutatott arra, hogy mivel életünk jelentős része munkával telik, így nagyon nem mindegy, hogy mit és hol dolgozunk. Ezért fontos – hangsúlyozta –, hogy olyan hivatást válasszunk, amit szeretünk, mert akkor a munka kevésbé lesz terhes, sőt boldogságot, örömöt is ad. A polgármester ezenfelül számos előnyét is felsorolta a székesfehérvári továbbtanulásnak. Mint mondta, az Óbudai Egyetem egy folyamatos növekedési pályán mozgó intézmény, egyre több olyan karral és szakiránnyal, melyek lehetőséget kínálnak a modern tudás megszerzésére.

A köszöntők után a diákokra előadások sora várt, a résztvevők megismerkedhettek az intézmény képzési rendszerével részletesebben. Major-Perlaki Andrea tanulmányi osztályvezető például az Óbudai Egyetem szakjait és a felvételi eljárás folyamatát, változásait ismertette. Mint kiderólt, a gyakorlatorientált műszaki egyetem mérnöki, informatikai és gazdasági jellegű oktatást kínál 2 karon, 17 alapképzésben, 13 mesterképzésben és 3 doktori iskolában.

Aki pedig további érdekességet szeretne olvasni és látni az Alba Regia Műszaki Karáról és annak intézeteiről, az iskola oldalán megteheti!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában