Méltatlan károkozás

2024.01.08. 16:12

Ellopták a fehérvári betlehem egyik kisbárányát

Négy fiatal sétált január 7-én, vasárnap 19.40 körül a Városház téren, amikor egyikük egyszer csak lehajolt – ezt még rögzítette a belvárost pásztázó térfigyelő kamera, amely visszafordulva már csak annyit látott: ezt követően az egyik fekvő állatfigura hiányzik a városi betlehemből.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Mint az önkormányzati kommunikációs központ közleményében írta, az önkormányzat mélyen elítéli ezt a lopást, és kérik, hogy aki bármilyen információval rendelkezik, jelezze azt a rendőrségen! Természetesen a tulajdonos városgondnokság is megteszi a szükséges lépéseket.

Amit a felvételek alapján tudni lehet, az az, hogy a fiatalok a Fő utca felől érkeztek, s a Városház téren – feltehetően – a korábbi felvételen fekete hátizsákkal látható fiatalember tulajdonította el a bárányfigurát, majd végül a Várkörút irányába hagyták el a belvárost. 

Egyébiránt a betlehemet január 8-án, hétfőn bontották le, ahogyan a városi karácsonyfa díszeit is aznap kezdték el leszedni, jelezve: a vízkereszttel együtt véget ért a karácsonyi ünnepkör.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában