Ledarálás, felmérés, leszedés

2024.01.08. 14:38

Már bontják a város karácsonyfáját Székesfehérváron (videó)

Miután az adventi időszak vízkereszt napjával – január hatodikával – véget ért, természetes, hogy a megyeszékhely fényei is egy kicsit elhalványulnak – már ami az ünnepi díszeket illeti.

Szanyi-Nagy Judit

Hiába szállingózott a hó hétfő délelőtt, a városi karácsonyfa lebontása elkezdődött

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A járókelőket éppen ezért szomorú látvány fogadta január 8-án, hétfő délelőtt: a városi karácsonyfa bontását már elkezdték a városgondnokság munkatársai. A cégnél érdeklődve Béndek Balázs gazdasági igazgatótól azt is megtudtuk: nemcsak a belvárosi, de a városrészi fák bontását is elkezdték. 

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– A városi karácsonyfát január 9-én szállítjuk el, majd daráljuk le. A városrészi karácsonyfákat január 9-től egy héten keresztül szállítjuk, melyeket aztán ugyancsak ledarálunk – értesültünk Béndek Balázstól. A munkálatokból a karácsonyfadíszek és a városi Betlehem sem marad ki; ezeket a városgondnokság raktárában tárolják majd a következő szezonig.
A fénydekorációkkal kapcsolatban elmondták: a szakmai kollégák a héten tartanak bejárást, amely során felmérik, melyek azok a fénydekorációk, amik kint maradhatnak a következő időszakig. Így például a várkörúti fények sorsáról is a bejárás és a szakmai állásfoglalás után döntenek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában