Nádasdladány varázslatos pillanatai

2024.01.09. 13:00

Egy Fejér vármegyei település, ahol minden kattintás történetet mesél (galéria)

Nádasdladány lakói egy évig a kamera lencséjén keresztül örökítették meg településük változó arcát, létrehozva egy lenyűgöző vizuális krónikát.

Hajdú Marianna

Nádasdladány lenyűgöző tájainak fotói közül a szeptemberi nyertes. A kép hátterében a Nádasdy-kastély

Forrás: Futaki Vivien

Nádasdladány festői utcái, rejtett zugai és évszakokon átívelő változásai az elmúlt évben egy rendhagyó kezdeményezés színterévé váltak. Varga Tünde polgármester és a projekt ötletgazdája egy egyszerű, mégis zseniális felhívással fordult a lakossághoz: ragadják meg a mindennapok varázsát és örökítsék meg településüket, hónapról hónapra, képkockánként.

Nem voltak korlátok, nem voltak szabályok. A kreativitás és a személyes látásmód volt az úr. A település apró csodái így váltak láthatóvá: egy elrejtett virágzó gyümölcsfa, a Sörhegyen tündöklő naplemente, a télies varázslatot árasztó fagyos reggelek - mindez a helyiek szemén keresztül.

Minden hónap végén, mint egy izgalmas várakozás beteljesülése, érkeztek a fotók. 

 

 „Olyan képek születtek, melyek újra és újra rácsodálkoztak arra a szépségre, ami nap mint nap körülvesz bennünket, de talán már észre sem vesszük.”

– mondta a Varga Tünde a beérkezett fotókat büszkén értékelve a feol.hu-nak.

Az év során gyűlt fotók közül minden hónapban egy-egy gyöngyszemet választottak ki, és az év végén 12 csodálatos pillanatból álló naptár született. Ez a naptár több mint egyszerű időmérő – egy közösség szeretettel teli üzenete, amely a helyiek büszkeségét és otthonuk szeretetét is tükrözni.

A naptár bemutatója egy külön ünnepi esemény lesz, ahol a fotósok nem csak elismerést, hanem a naptár egy-egy példányát is átvehetik. A projekt olyan sikert aratott, hogy a szervezők most már hagyományteremtő szándékkal folytatják, és a 2025-ös naptár elkészítéséhez ismét hasonló módon gyűjtenek fotókat. 

Ez a kezdeményezés nem csak a fotózás iránti szenvedélyt ébresztette fel a lakosokban, hanem egy új perspektívát is nyújtott nekik saját közösségük megismerésére. A kamera lencséjén keresztül Nádasdladány lakói újra felfedezték településük rejtett kincseit, elmerengve nap mint nap környezetük szépségén.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában