Megmozdult, ami 30 éve állt

2024.01.09. 14:30

Dédelgetett álmok megvalósításával indul az új év Bodajkon

A város szolgáltat cégének modernizációja érdekében pályázatot nyújtott be még jóval korábban a helyi önkormányzat. Az elbírálás megtörtént, az eredmény pozitív, így kereken fél milliárd forintot fordíthatnak arra, hogy egy 30 éve mozdulatlanul álló, egyre pusztuló épületből valami egészen új szülessen.

Palocsai Jenő

A régi tekepálya három évtizede küzd az enyészettel, egy szebb jövőben bízva, ami úgy tűnik, elérkezett

Fotó: Önkormányzat

A fiatal város önkormányzata helyi gazdaságfejlesztési forrásokból szeretett volna részesülni, ezért a benyújtották a pályázatot a megfelelő helyre. A cél az volt, hogy Bodajk és sok környező település intézményeit, lakosait is ebéddel ellátó BAK Bodajki Szolgáltató Kft. főzőkonyháját modernizálják. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, ennek köszönhetően 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a település. 

–A pályázati forrás jóvoltából a majd 30 éve használatlanul álló tekepálya épülete és környezete új életre kelhet, mondta Wurczinger Lóránt polgármester, aki mindenkinek megköszönte a támogatást, aki bármilyen módon elősegítette a fejlesztési koncepció sikerét.

Fotó: Önkormányzat

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában