Visszakerült a bárány!

2024.01.09. 08:23

Cser-Palkovics András: A lelkiismeret győzött egy olcsó és méltatlan tréfa helyett

Egy nagyon emberi, nagyon jó hír reggelre – kezdte bejegyzését a város polgármestere kedden kora reggel, ugyanis a fehérvári Betlehem egyik kisbáránya előkerült.

Kecskés Zoltán

Előkerült a bárány egy bocsánatkérő levéllel.

Fotó: Cser-Palkovics András közösségi oldala

Ahogy a FEOL is megírta, vasárnap este néhány fiatal ellopta a Városház téri betlehemi jelenetből az egyik dekorációs elemet, a bárányszobrot. A köztéri kamerák felvették az esetet, az ilyenkor szükséges lépéseket pedig a fehérvári önkormányzat megtette, ideértve azt is, hogy nyilvánosságra hozták az esetet, kérve, hogy ha valakinek tudomása van az elkövetőkről, akkor azt jelezzék az önkormányzatnak vagy a rendőrségnek.

Mint azt Cser-Palkovics András írta, az üzenet célba érhetett, olyannyira, hogy az este folyamán az elkövetők egy bocsánatkérő levéllel visszahozták az ellopott bárányt a Városházára: – Hiszem, hogy ez sokkal többet jelent és számít annál, mintha a rendőrség rendezte volna az ügyet. Azt mutatja, hogy ha kellett is persze némi "motiváció", végül a lelkiismeret győzött egy olcsó és méltatlan tréfa felett. Örülök, hogy a fiatalok végül helyesen döntöttek és a hibájukat nem tetézték újabbal, inkább megpróbálták helyrehozni, sőt, beismerték és bocsánatot kértek érte. Talán mondhatjuk, hogy ez a gesztus egy jó közbiztonsági és emberi eredmény is – olvasható a polgármester gondolataiban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában