Mesebeli látvány

2024.01.11. 19:00

A Velencei-tó jegére még csak a kacsák mehetnek (videóval)

Január 11-ére egybefüggő jégréteg alakult ki a Velencei-tavon. A kacsák vígan korizhatnának rajta, ám ez az embereknek nem ajánlott.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Január 11-én a Velencei-tó felszínét egybefüggő jég borítja – adhatta hírül a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Vármegyei Szakaszmérnöksége. Az Agárdi Tófelügyelőség előtti nyílt vízterületen délelőtt 2 és fél centiméternyi jégvastagságot mértek, amely a kikötőkben, öblökben, védett part menti területeken már meghízott egészen 3-4 centiméterre.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A napközbeni idő is őrizte a jeget a tavon, ahogy az elkövetkezendő napok éjszakái is fogják. Az időjárás előrejelzések szerint azonban a nappali órákban kicsit magasabbra: 2-11 Celsius fokra emelkedik a hőmérséklet. Ez pedig nem segíti elő vélhetően a jegesedés fokozódását a Velencei-tavon. Így sem ma, sem a következő napokban nem alkalmas a vízfelület arra, hogy az emberek rámenjenek. Nem úgy a vízimadaraknak, amelyek a jégen is jól érzik magukat jelenleg a térségben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában