A lapátok már előkészítve

2024.01.19. 13:22

A megye déli részén esik a hó, Előszállás felkészült!

Bár a megyeszékhelyen még nem, de délről már havazásról szólnak a hírek. Előszállási olvasónk például olyan fotókat küldött a szerkesztőségünk részére, amelyekből jól látszanak a megmaradt hópelyhek. A polgármestert is felkerestük az ügyben.

Kecskés Zoltán

Előszállás utcái egyre havasabbak.

Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

– Most kezdett el esni Előszálláson, egyelőre a főút és a mellékutak járhatóak, tehát nem okoz semmi fennakadást, inkább csak nagyon szép! Én kifejezetten szeretem ha fehérbe borul a táj – fűzte hozzá az ott élő.

Felkerestük Farkas Imre polgármestert, hogy miként és hogyan készültek fel a megjósolt hó érkezésére, hogyan zajlik majd a takarítás, mire számítanak.

– Felkészültünk! Egy daruszentmiklósi vállalkozással vagyunk szerződéseben. Amint eléri a hóréteg az 5-6 cm-t jönnek és eltakarítják az önkormányzati utakat. A közmunkásokkal is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, akikkel úgy szól a megegyezés, hogy ha zűrös a helyzet, akkor bármikor behívhatóak. Bízunk benne, hogy fennakadás nem lesz nálunk! Ami problémát szokott jelenteni az az Alsószentivánt és  Előszállást összekötő úton kialakult hóátfúvások, de úgy tudom, a közút kihelyezett hófogókat ennek az orvoslására. Jelenleg 2-3 cm a hóréteg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában