Elsőként a megyében

2024.01.31. 09:00

A lánglovagok védelmében

A megye önkéntes tűzoltó egyesületei közül elsőként a Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület vált képessé a tűzoltási és műszaki mentési feladatok mellett már egy komoly színvonalú egészségügyi elsősegélynyújtásra is – tájékoztatott Dél-Fejér országgyűlési képviselője.

Kecskés Zoltán

Felszerelt esetkocsival bővült a Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Fotó: Varga Gábor közösségi oldala

„Hosszú évek óta számíthatunk Dél-Fejérben a mezőfalvai srácok áldozatos önkéntes munkájára, a folyamatosan fejlődő eszközparkjuk a közelmúltban egy Skoda esetkocsival is kiegészült. Ez elsősorban a megye tűzoltóinak az egészségügyi biztosítását hivatott szolgálni egy-egy beavatkozás során, felszerelve minden ehhez szükséges orvosi és műszaki eszközzel, a szakértelemről pedig a mentőápolói végzettséggel is bíró egyesületi tagok gondoskodnak. Nagyon fontos, hogy a tűzoltókat a beavatkozások során - ha szükséges - a legrövidebb időn belül szakszerűen elsősegélyben tudják részesíteni, stabilizálni, adott esetben már a kórházba szállítás előtt. Minden tiszteletem a Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület  csapatáé, a jövőben is minden erőnkkel támogatni fogjuk a munkásságukat!" – írta bejegyzésében Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában