Sztrájk

2024.01.30. 11:47

A buszsofőrök 56 százaléka sztrájkolt hétfőn

A hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka nem vette fel a munkát a SZAKSZ által szervezett sztrájk második napján.

Feol.hu

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy azt nemrég megírtuk a SZAKSZ újabb kétnapos munkabeszüntetést hirdetett, melynek tegnap, azaz hétfőn volt a második napja. Mint arról a Volánbusz Zrt. közleményében beszámolt a hétfőre vezényelt autóbusz-vezetők 56 százaléka, míg a teljes munkavállalói létszámnak mindössze egyötöde vett részt a sztrájkban.

– A SZAKSZ által meghirdetett munkabeszüntetés második napján, a 16 órakor összesített információk szerint – az érdekképviselet által közzétett adatokkal szemben – a teljes munkavállalói állománynak mindössze 21 százaléka, míg a hétfői vezényelt autóbusz-vezetőknek az 56 százaléka nem vette fel a munkát. Az adatok vármegyénként jelentős különbségeket mutatnak: van, ahol például az autóbusz-vezetői állomány csupán 7 százaléka, míg a hétfői munkavégzésre vezényelt autóbusz-vezetőknek a 12 százaléka vélte úgy, hogy a folyamatban lévő tárgyalásoknál célravezetőbb a munkabeszüntetés. Az egyéb fizikai, illetve a szellemi munkavállalóknak a 6 százaléka vett részt a sztrájkban országosan – fogalmazott a Volánbusz Zrt.


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában