Több lakossági bejelentés érkezett

2024.01.04. 12:07

A beteg, elfáradt tuják helyére fákat ültet a Városgondnokság

Láncfűrész hangjára lehettek figyelmesek az élelemesek csütörtök délelőtt Székesfehérváron, a Kiskakas Vendéglő környékén. Mint az később kiderült, tujákat vágtak ki egy magánterületen.

Kecskés Zoltán

Motoros fűrész illusztráció

Fotó: Kozma István / Észak-Magyarország

Bozai István városgondnok a FEOL-nak elárulta, hogy valóban kivágásról volt szó délelőtt az említett területen, leylandit, a tulajdonos kifejezett kérésére, ám mint magánvállalkozó, nem mint fenntartó végezték a munkát: Nincs semmilyen kötelezettség , ami miatt ne vághatta volna ki – tette hozzá.
A Városgondnokság vezetője elmondta azt is, hogy a közterületet illetően is sok bejelentést kapnak a régi típusú, úgynevezett smaragd, vagy oszlopos tuják miatt, amelyek több helyen elfáradtak, vagy valami megtámadta őket.

– Általában valamilyen fertőzést kapnak, ezért kell őket kivágni! Ráadásul ezek a növények, tuják, sokkal nedvesebb klímához szoktak, a jelenlegit nem nagyon bírják, ezért a helyükre – ahová lehet természetesen –, fát ültetünk majd. Tehát elsősorban fásítani próbáljuk a közterületeket Fehérváron, mert azok adhatnak megfelelő mennyiségű zöld területet, illetve lombkoronát. 

A városgondnokot az idei tervekről is megkérdeztük a Városgondnokságot illetően, ám azt a választ kaptuk, hogy a február 15-ei közgyűlési jóváhagyásig nem áll módjában erről nyilatkozni, ráadásul a tervezés, az egyeztetés még folyamatban van az önkormányzattal.

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában