Sűrű és dolgos év volt

2024.01.03. 07:00

856 bajba jutott állat érkezett a Vadvédelmi Központba tavaly

Elképesztő, hogy mennyi sérült állaton segített a Sóstó Vadvédelmi Központ az elmúlt egy évben.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

856 bajba jutott állat, 856 alkalom, amikor segíteni kellett – ezzel az amolyan évértékelővel indította az év első napját a Vadvédelmi Központ, akik már-már emberfeletti munkát végeztek a múlt évben.

Az év során a feol.hu-n több alkalommal beszámoltunk azokról az esetekről, amikor a sérült állat a központ munkatársainak köszönhette az életét. Néhány esetet kiemelve ebben az évben történt, amikor egy székesfehérvári gyáregység épületéből menekítettek ki egy karvalyt, amikor egy súlyos állapotban lévő vidrát sikerült csodával határos módon ’visszahozniuk’ az életbe, de szintén 2023-ban történt az is, amikor páncélkorrekciót végeztek egy mocsári teknősön, sőt még denevérkolóniákat is mentettek.

Röviden, sűrű és dolgos évet tudhatnak maguk mögött, de még így sem feledkeztek meg arról, hogy megköszönjék egymás munkáját:

„Önkénteseink hatalmas segítségünkre vannak a nehéz helyzetekben is, szeretnénk megköszönni nekik, hogy mindig számíthatunk rájuk! Azoknak a embereknek, szervezeteknek is köszönjük a rengeteg segítséget, akik mindig mellettünk állnak az ország minden pontján és együtt tehetünk a természet védelméért” – fogalmaztak közösségi oldalukon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában