Gratulálunk!

2024.01.06. 16:00

50 éve diplomázott orvost, Palaczk Ilonát köszöntötték Dunaújvárosban

A Szent Pantaleon Kórház egykori munkatársa benyújtotta kérelmét a Pécsi Tudományegyetemre, hogy átvehesse az Arany Diplomáját.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: duol.hu

Palaczk Ilonát méltatja a Szent Pantaleon kórház hivatalos honlapján abból az alkalomból, hogy ötven éve vette át az orvosi diplomáját. 

Pályafutása 1973-ban kezdődött, ekkor a Pécsi Orvostudományi egyetemen diplomázott. Férje nyomán került Sopronból Dunaújvárosba, ahol a belgyógyászatán kezdett dolgozni. Mint  fogalmaznak, a harmadik gyermeke születése után szakvizsgázott is belgyógyászatból, majd körzeti, háziorvosként folytatta munkáját. A belgyógyászat mellett később háziorvostanból és foglalkozás-orvostanból is szerzett szakorvosi képesítést. 

 

A rendszerváltást követően a dunaújvárosi Egészségházban végezte munkáját. Hosszú éveken át ellátta a 26-os Állami Építőipari Vállalat foglalkozás-egészségügyi feladatait is. Kiemelkedőnek ítélt munkáját Az Építőipar Kiváló Dolgozója kitüntetéssel jutalmazták. 2012-ben megkapta A hónap orvosa megtisztelő címet, 2013-ban pedig a Dunaújváros Egészségügyéért kitüntetést. 

"Mivel nyitott az alternatív orvoslásra, levizsgázott akupunktúrából, lágylézer terápiából, gyógynövénytanból is. Az itt szerzett tudást azóta is aktívan hasznosítja belgyógyászati és akupunktúrás magánrendelésén. Kiemelkedő hivatástudata, szaktudása, alapossága és empátiája a város egyik legkedveltebb és igen megbecsült orvosává tették." - méltatták kollégái. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában