A negyedik gyertyát Rebeka és Lacika lobbantotta lángra

2023.12.24. 14:43

Varázslatos karácsonyi koncert Polgárdiban

Meghitt karácsonyi hangulatban telt az utolsó gyertya meggyújtása a város adventi koszorúján, valamint az ünnepi alkalmat körülölelő, mély érzéseket, felejthetetlen emlékeket elővarázsló kóruskoncert péntek kora este Polgárdiban, a Szent István király katolikus templomban – tájékoztatta lapunkat Zelenák Tibor Tamás.

V. Varga József

A Clara Voce Vegyes Kart Kissné Révfalvi Andrea vezényelte

Fotó: Polgárdi Hírek

Nyikos László polgármester a régi havas karácsonyokat és a jelen ünnepet megidéző szavait követően az elmúlt három vasárnaphoz hasonlóan most is gyermekek gyújtották meg a negyedik gyertyát: Pap-Wellner Rebeka és Nyikos Lacika lobbantotta lángra a szeretetet szimbolizáló gyertyát.

Ezt követően a polgárdi székhelyű Clara Voce Vegyes Kar adott felejthetetlen karácsonyi koncertet. Az est főszereplője ezúttal a kórus korábbi tagja, Baranyai Anett operaénekes volt. A Magyar Állami Operaház énekese „hazai pályán”, de vendégművészként lépett fel. Repertoárjában a kórussal közösen és önállóan előadott dalok is szerepeltek, ez utóbbiak alkalmával a népes közönség által többször is vastapssal jutalmazott művésznőt Szirtes Katalin, az Operaház karnagya kísérte zongorán.

– A vegyes karból szólót énekelt Kiss Kíra Laura, Kovács Tamara, Kiss Bernadett, Kiss Ildikó és Balázs Máté. A kórust Gabrieli-Kiss József kísérte zongorán, karnagyként közreműködött és hegedűn játszott Kissné Révfalvi Andrea. Az egyik művet Kiss Kíra Laura vezényelte, aki fiatal karnagyként Polgárdiban most debütált – emelte ki Zelenák Tibor Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában