Zenés élmény karácsonyi hangulatban

2023.12.04. 19:00

Varázslatos adventi hangulat mellett jótékonyságra is készülnek Sárszentmihályon

Sárszentmihály közössége idén is összegyűlik, hogy megünnepelje az adventi időszak második vasárnapját egy különleges jótékonysági koncerttel.

Hajdú Marianna

Fotó: Pexels

A 2023. december 10-i esemény, amelynek helyszíne a Sárszentmihályi Katolikus Templom, nem csak a karácsonyi dallamok jegyében zajlik, hanem egy nemes cél érdekében: a helyi harangláb felújítására gyűjtenek adományokat.

A II. Adventi Gyertyagyújtás és Jótékonysági Koncert egy különleges alkalmat teremt a közösség számára, ahol a zenének és a jótékonykodásnak egyaránt helye van. Az esemény sztárvendégei Krutzler Gergő – aki lenyűgöző tangóharmonika játékával tölti meg a templomot karácsonyi dallamokkal – tavaly teremtett hagyományt adventi koncertével, idén viszont csatlakozik hozzá Kókány Petra is, aki énekével hozza el a karácsonyi meghitt hangulatát. 

A közösség tagjai együtt énekelhetnek, hallgathatják a zenét, és merülhetnek el az ünnepi hangulatban.

A belépés ingyenes, de a szervezők arra buzdítanak mindenkit, hogy támogassák a helyi harangláb felújítását. Az adományokat a helyszínen gyűjtik, illetve a Sárszentmihály Községi Önkormányzat bankszámlájára is várják a hozzájárulásokat. 

A harangláb egy kedvelt találkozóhely a fiatalok számára, így a felújítás nem csak a történelmi örökség megőrzését szolgálja, hanem a helyi ifjúság összejöveteli helyének megújítását is.

Az adventi gyertyagyújtást Turbucz Béla református lelkész végzi, aki adventi gondolatait is megosztja a hallgatósággal. Az esemény nem csak egy kulturális és szellemi találkozó, hanem egy lehetőség a helyi közösség számára, hogy együtt dolgozzon egy fontos célért.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak délután 15:00 órakor, hogy együtt ünnepeljék ezt a meghitt időszakot, miközben a helyi örökség megőrzéséhez is hozzájárulnak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában