Rehabilitáció kezdődhet

2023.12.27. 17:00

Újabb fejlesztési támogatás érkezik Abára

Két fejlesztéshez, összesen közel hetvenmillió forint támogatást kap Aba önkormányzata – jelentette be a település közösségi felületén Mikula Lajos polgármester.

Héjj Vivien

Fotó: FMH-archív

Az örömhírt Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője hozta el Abára. A két fejlesztés, melyre az elnyert pályázati támogatást felhasználja a település, az „AbaFeszt” névre keresztelt települési programhoz kapcsolódik.

– Az „AbaFeszt” célja a Rákóczi utca-Vörösmarty utca és a Széchenyi utca által határolt terület hasznosítása. A terület magába foglalja a közösségi háztól és a Fórum Étteremtől a négylakásos önkormányzati épületig terjedő négyhektáros, részben erdős terület rehabilitációját.

A területen a tervek szerint együttesen lesznek elérhetők közösségi, szolgáltatási, lakhatási, szabadidős és sport lehetőségek. Ennek a célnak az eléréséhez ad most egy újabb pénzügyi segítséget az elnyert támogatás – adta hírül a városvezetés.

A szociális infrastruktúra fejlesztése lehetővé teszi továbbá a közösségi ház belső felújításának folytatását, melynek részeként újabb helyiségek újulhatnak meg, szolgálva a település lakóit. A támogatás továbbá lehetőséget ad a Fórum Étterem belső felújítására és bővítésére. Ennek keretében megépül egy fedett, zárt terasz, valamint megújulnak a mosdók és az épület belső terei. Az épület a felújítás után számos nagyobb, akár százhúsz főt befogadó rendezvénynek is otthont adhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában