Hihetetlen, de itt csak jó gyerekek laknak!

2023.12.05. 18:00

Több száz levél érkezett a Mikuláshoz Szabadbattyánban

Az adventi időszak varázslatos kezdetét ünnepelte Szabadbattyán, ahol a helyi közösség együtt várta a karácsonyt és a Mikulást.

Hajdú Marianna

Az esti kisvonatozáson bárki részt vehetett, aki nem akart kimaradni abból az élményből, hogy maga a Mikulás vezette az adventi szerelvényt

Forrás: Szabadbattyán Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár

Az adventi rendezvények sorozata pénteken vette kezdetét egy léleksimogató koncerttel, amelyet a székesfehérvári Alba Regia Vegyeskar adott elő a katolikus templomban, bevezetve ezzel a falu lakóit a karácsonyi ünnepek hangulatába. 

A székesfehérvári Alba Regia Vegyeskar koncertje a katolikus templomban Forrás: Szabadbattyán Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár

Az adventi időszak kezdetét jelentő esemény, amely a szabadbattyáni művelődési ház belső udvarán felállított rendezvénysátorban zajlott, valódi élménnyé növelte az ünnepi várakozást.
A vasárnapi program középpontjában az óvodások álltak. Hufnágelné Bán Irén, a Cifrakert Óvoda-Bölcsőde intézményvezetőjének ünnepi gondolatai után a település adventi koszorújának első gyertyáját gyújtották meg, ezzel jelezve az ünnepi időszak kezdetét. Ezt követően a helyi óvoda Őzike csoportja egy szívmelengető előadással örvendeztette meg a jelenlévőket, bebizonyítva, hogy a karácsonyi ünnepkör minden korosztály számára különleges.

Az óvoda Őzike csoportjának kedves játéka tett még halgulatosabbá az adventi ünnepet és a Mikulásvárást
Forrás: Szabadbattyán Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár

A Mikulásház idén is nagy örömet szerzett a gyerekeknek. A télapó az itt elhelyezett postaládába várta a gyerekek leveleit. Összesen kétszáz gyermek írt levelet, amit a Mikulás egyesével átnézett és el is olvasott. Az Apolló Színház előadása, a „Levél a Mikulásnak” című mese, teltházzal futott a rendezvénysátorban, ahol a szülők és gyermekek egyaránt izgatottan várták a télapó érkezését. Mint kiderült, Szabadbattyánban csak jó gyerekek laknak. Közel 300 kisgyermek kapott ajándékot a Mikulástól, akivel még közös fotók is készültek.

Az ünnepi események során a gyerekek egy különleges kisvonatkozáson is részt vehettek, amit maga a Mikulás vezetett a településen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában