Karácsonyi meglepetés

2023.12.22. 17:30

Tizenöt-ötvenöt ezer forint értékű élelmiszercsomagot kaptak a rászoruló családok

Idén is 81 karácsonyi csomagot vittek ki a zámolyi képviselő-testület tagjai és az önkéntesek azoknak a rászoruló családoknak, akiket az önkormányzati hivatal, az orvosi rendelő, a védőnő, az óvoda és az iskola dolgozói javasoltak.

Borsányi Bea

A névre szóló, összeállított csomagok a művelődési házban várták a szállítást

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

Míg a korábbi években az önkormányzat a Vöröskereszt helyi szervezetén keresztül néhány százezer forinttal támogatta a legszegényebbeket a településen, addig tavaly már mintegy másfél millió forintból állította össze a főként tartós élelmiszerekből álló csomagokat az önkormányzat. Idén is ennyit költöttek a rászorulók karácsonyi támogatására. A csomagok értéke a családok nagyságához és szükségleteihez mérten változik, de 15 és 55 ezer forint között mozog. Egyik-másikba „extra” is került: a helyiek által felajánlott, különböző életkorú és nemű kisgyermekek részére, „cipősdoboz akció stílusban” összeállított ajándékcsomagok. A karácsonyi meglepetés – amely pénteken minden érintett háztartásba elkerült - mintegy kétszáz ember ünnepét teheti szebbé.

A csomagok pakolásában és szállításában önkéntesek is részt vettek
Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A csomagok kiszállításában részt vett többek között Nagyné Méhes Mónika képviselő, aki kérdésünkre elmondta, jól halad a Mosolygós Gyermekekért Egyesület által kiírt licit, amelyből a befolyt összeget a következő évi zámolyi gyermeknap programjaira költik. Az egyesület közösségi oldalán folyó licit a napokban zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában