Miserend

2023.12.23. 13:00

Sűrű néhány nap elé néznek az egyházak képviselői - ünnepi misék Székesfehérváron

Imádságok, misék, szentmisék és istentiszteletek – a karácsonyi időszakban talán egy szusszanásnyi pihenésre sincs idejük az egyházak lelkészeinek.

Déri Brenda

Fotó: szekesfehervar.hu

Dolgos napok következnek, főleg, ami székesfehérvári katolikus egyházak képviselőit illetik. Ugyan a középkori Székesfehérvárhoz képest jóval kevesebb katolikus temploma van a megyeszékhelynek, azért még így is akad bőven, így szinte minden hívő kedve szerint választhatja ki, hogy melyik napon hova szeretne menni meghallgatni a szentmisét. Spányi Antal megyéspüspök december 24-én éjfélkor, december 25-én pedig fél 11-kor tart szentmisét a Székesegyházban. De mellette Tornyai Gábor, a Magyarok Nagyasszonya Templom plébánosa is számos misét tart Öreghegyen, valamint Almássy telepen. December 24-én 23 órakor Almássy telepen, éjfélkor pedig Öreghegyen. Ugyancsak Öreghegyen tart misét december 25-én reggel fél 8-kor és délelőtt fél 11-kor, a két időpont között, 9 órakor Almássy telepen is. December 26-án ismét fél 8 órakor Öreghegyen, 9-kor a Szent Donát-kápolnában, illetve ezzel párhuzamosan szintén 9-kor kezdődik mise Almássy telepen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában