Karácsonykor sem feledkeznek meg senkiről

2023.12.24. 13:00

Sárszentmihályon senki sem lesz egyedül szenteste

Amint a tél beköszönt Sárszentmihályra, a település apraja-nagyja együtt kezd el készülődni a karácsonyra. Itt a karácsonyi készülődés nem csak a teendők sorozata, hanem együtt töltött és szeretetteljes pillanatok sora.

Hajdú Marianna

Mire elérkezik karácsony ünnepe, a helyiek minden szegletét feldíszítik a falunak

Forrás: Sárszentmihály Község Önkormányzata

Óber Andrea, a település polgármestere, áradozva mesélt a feol.hu-nak arról, hogy a falu hogyan öltözik ünnepi díszbe. A Sárvíz Tűzoltó Egyesület tagjai –  akik olyanok, mint a település gondoskodó nagybátyjai – büszkén állítják fel minden évben a közösségi karácsonyfát. A fa díszítésében aztán az Apró Csodák Egyesület játékos lelkű tagjai veszik át a stafétát, akik mintha csak varázspálcájukkal érintenék meg a fát, hogy fényben és színekben úszó csodává váljon.

A a fenségs méretű fenyőt a Sárvíz Tűzoltó Egyesület tagjai szállították és állították fel a település közepén, hogy az egész falut beragyoghassák fényei
Forrás: Sárszentmihály Község Önkormányzata

A helyi civilek, mint karácsonyi manók, a buszmegállókat is ünnepi csodaországgá változtatják, míg az iskolák, óvodák, és más intézmények mintha versengenének, hogy ki tudja szebben, meghittebben felöltöztetni környezetét. A templom melletti Betlehem, mint egy békés kis sziget pedig meghitt hangulatot áraszt a település szívében.

Az "Adventi Világító Ablakok" kezdeményezéssel minden este egy újabb ablak gyúl ki szebbnél szebb díszítéssel, mintha csak egy adventi naptár ablakait nyitogatnánk naponta. A település apróságai, az óvodások és iskolások édes hangú éneke, valamint a Nyugdíjas Egyesület kórusának dallamai töltik meg a levegőt az ünnepi rendezvényeken.

A település vezetője szerint legmeghatóbb pillanat talán a "Magányosok Karácsonya", amikor a falu összefog, hogy együtt ünnepeljék azokkal, akiknek különösen fontos a társaság ezen a különleges estén. A helyi családsegítő által szervezett meghitt vacsora és az apró, de szívhez szóló ajándékok mind azt üzenik: itt Sárszentmihályon a karácsony valóban a szeretet ünnepe.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában