Az otthon legifjabb lakója éppen a napokban született

2023.12.19. 14:00

Rengeteg adományt gyűjtöttek a fehérvári diákok a Családok Átmeneti Otthonában élők számára

Játékok, édességek, babacikkek és tartós élelmiszerek - több táskányi adományt gyűjtöttek össze a a Hétvezér és a Széna Téri Általános Iskola diákjai a Családok Átmeneti Otthonában élő édesanyáknak és gyermekeiknek.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Örömteli látni, hogy a karácsonyi időszakot megelőzőn városszerte rengeteg jótékonysági akciót indítottak azzal a céllal, hogy a leginkább rászorultaknak segítsenek. Így tettek a Hétvezér és a Széna Téri Általános Iskola tanulói is, akik szüleikkel és tanáraikkal együttműködve rövid idő alatt hatalmas mennyiségű adományt gyűjtöttek össze, köztük a mindennapi készülődésekhez szükséges termékeket, babacikkeket, tartós élelmiszereket, játékokat és édességeket. 

Deák Lajosné, önkormányzati képviselő kedden, az adományok átadásakor elmondta az ünnepek közeledtével jellemző, hogy mindig jobban odafigyelünk a nélkülözőkre, de nemcsak ekkor, hanem az év minden napján támogatni kell a rászoruló családokat, főként a csonka családokat, akik olyan élethelyzetbe kerültek, hogy csak az ilyen intézményekben lelnek menedéket. 

Fotó: Nagy Norbert / FMH

– Van olyan élethelyzet is, hogy az édesanyák nem menekülőút gyanánt keresik fel az anyaotthonokat, átmeneti otthonokat, hanem azért mert valami miatt elvesztették a lakásukat, albérletüket. Ilyenkor ők ide, az édesapák pedig a férfiak számára fenntartott szállóba mennek addig, amíg újra lábra állnak. Ebben az önkormányzat úgy tud segíteni, hogy igyekszik minél előbb biztosítani számukra egy szociális lakást, hiszen a cél az, hogy minden gyermek családban nevelkedjen – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Erdélyi Zsuzsanna, intézményvezető kérdésünkre elárulta, hogy jelenleg teltházzal működnek, ami azt jelenti, hogy hat család tölti a napjait az otthonban. Egy évig tudják őket elszállásolni, de indokolt esetben ez az idő fél évvel meghosszabbítható. 

Az intézményvezető ezentúl egy örömhírről is beszámolt: legfiatalabb lakójuk éppen a napokban született, édesanyjának pedig mérhetetlenül nagy szerencséje volt, mert gyakorlatilag várandóssága utolsó óráiban költözött be az otthonba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában