Frissen Fejérből

2023.12.18. 20:47

Rendkívüli korlátozás: túl nagyok a ragadozók, de maradnak a Velencei-tóban

A ragadozóhalak horgászatát korlátozták december 16-tól a Velencei-tónál.

Szanyi-Nagy Judit

Különösen a csukák esetében igaz a nagyobb átlagméret

Fotó: Knap Zoltán / Bors

Erről honlapján a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) számolt be, ahol arra is kitértek: azért hozták meg ezt a döntést, mert a december 11-ei hét folyamán telepített ragadozók átlagmérete a vártnál nagyobb lett – különösen a csukák esetében –, így pedig a jelenlegi alsó kifogható méretkorlátot meghaladják. A rendkívüli horgászati korlátozás december 16-án lépett életbe, ennek értelmében pedig december 31-ig a kifogott ragadozó fajokat nem szabad megtartani.

Hozzátették: "a 2024. évre érvényes horgászrendben foglaltaknak megfelelően egyelőre 2024. január 1-jétől április 30-ig általános horgászati tilalom kerül bevezetésre a ragadozó fajokra vonatkozóan." Várhatóan ezt követően lehet majd a ragadozókra horgászni, "azonban ez csak a szigorított alsó és felső méretkorlátok, valamint a kifogható mennyiségekre vonatkozó horgászrendi korlátozások betartásával lesz lehetséges."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában