Az ünnepvárás élménye

2023.12.11. 15:28

Remény és várakozás: a második gyertya is meggyulladt Fehérváron

A Vox Mirabilis Kamarakórus csodálatos ünnepi koncertje és Caramel előadása keretezte az idei esztendőben a második adventi gyertya meggyújtását Székesfehérváron. Cukor- és forralt bor illatban, színes fények és finom ködfátyol között élték át a belváros járókelői az ünnepvárás élményét.

S. Töttő Rita

Fotó: Simon Erika / ÖKK

- Vajon mi a remény? Véleményem szerint egyfajta hit, például az eljövendő jobb világra – ez az én reményteli várakozásom – fogalmazott Lehrner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere a második adventi gyertya meggyújtása előtt vasárnap este a belvárosi színpadon. – Az én várakozásom tehát az egész világra vonatkozóan az, hogy békesség legyen az emberek között, éljenek bárhol, mi pedig örülünk, hogy itt, Magyarországon béke van – tette hozzá. A város számára a fejlődés, a gyarapodás, a közösség számára pedig a boldogság, jó egészség reményét fogalmazta meg. – Azt kívánom, hogy a karácsony előtti rohanásban legyen időnk egymásra, az elmélyülésre, elcsendesülésre s a lelkünkben pedig tudjuk, kinek a születésnapját várjuk.

Dózsa István plébános a remény kapcsán kifejtette: a reményben mindig van kockázat. Ilyen kockázat például az, hogy vajon az emberek el tudják-e érni a karácsony üzenetét, értelmét.

- Azt remélem, a karácsony igazi üzenete mindannyiunk szívébe el tud jutni, és szeretteink körében meg tudjuk élni, át tudjuk adni azt – fogalmazott a plébános, majd pedig meggyújtották a város második adventi gyertyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában