Segítő licitálás izgalmas alkotásokra

2023.12.08. 17:00

Rászorulók betevőhöz jutását támogathatjuk

Körülbelül nyolcvan egyedi tárgy – például művészeti alkotás, kézműves termék – szerepel a Fehérvári Heti Betevő karácsonyi licitjén, amelynek bevétele az ételosztással foglalkozó szervezet munkáját támogatja.

Bokros Judit

A fényfestéssel foglalkozó Gévai Bálint felajánlása ez a diaprint üveglapon

Fotó: Fehérvári Heti Betevő

Festmény Pinke Miklós festőművésztől; bérlet a Fehérvári Irodalmi Napokra; Orsiékszer által készített míves ékszerek, díszek; a Fehérvári Heti Betevőnek dedikált könyv mások mellett Garaczi Lászlótól vagy Nádasdy Ádámtól; kerámiák Szatzkerné Piroskától; dedikált lemezek az Európa Kiadótól – például ilyen felajánlások várnak ajánlatra a Fehérvári Heti Betevő licitjén, amely december 2-án kezdődött és december 17-én éjfélig tart. Aki körülnéz az online galériában, és licitálásba kezd, az nem csupán valóban egyedi tárgyhoz juthat hozzá, hanem egy jó ügyet is támogat.

A Fehérvári Heti Betevő ugyanis – a központi szervezethez hasonlóan – rászorulóknak oszt meleg ételt és mellé a lehetőségek, felajánlások szerint gyümölcsöt, süteményt. A csapat önkéntesekből áll, akik kéthetente időt és energiát nem kímélve szerzik be és adják át a valamely étterem által készített meleg ételt, illetve a kisebb csomagokat. A betevősök időnként mást – például ruhát, tanszert – is gyűjtenek a szociálisan nehéz helyzetben lévőknek, és akár rendezvényekre is kitelepülnek, hogy adomány fejében zsíroskenyeret és hasonló falatokat kínáljanak.

Az ételosztásokon – amelyek helyszíne egyelőre még a Csónakázó-tónál lévő művelődési ház melletti tér, de januártól a Deák Ferenc középiskolába települ át a Betevő csapata – a környékbeli hajléktalanok mellett szerény körülmények között élők, nagycsaládosok, kisnyugdíjasok jutnak ellátáshoz kéthetente.

Aki tehát támogatná az ügyet, és szívesen licitálna, az keresse a Facebookon a Fehérvári Heti Betevő oldalát és a licites bejegyzést a képekkel, amelyek alatt megteheti tétjeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában