Egyre több településen hódít az új látványosság

2023.12.20. 19:54

Pázmándon is karácsonyi fénybe borulva vonultak a traktorok (galéria, videó)

Új látványosság hódít Fejérben is: karácsonyi díszkivilágításba öltöztetett traktorokkal vonulnak fel a településeken. Szerda kora este Pázmándon vágtak neki a falunak a gépek: elöl a kisebbek, hátul a nagyobbak. A sort az önkéntes tűzoltóegyesület szintén kivilágított kocsija zárta.

Borsányi Bea

Mikulásnak álcázott séf vagy fordítva?

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az esemény előtt már egy órával sokan – főként kisgyermekes családok – gyűltek össze a polgármesteri hivatalnál, ahol a feldíszített, fénybe öltöztetett traktorok már egymás mellett várakoztak. Igaz, akkor még fény nélkül, mert a délutáni világosságban a szervezők úgy gondolták, még nem jött el az ideje a fényfüzérek bekapcsolásának. A helyiek azonban így sem unatkoztak, mert a Pázmándi Gazdakörnek és néhány lelkes önkéntesnek köszönhetően volt terülj asztalkám tele zsíros, lekváros, májkrémes és tepertőkrémes kenyérrel, pogácsával, édes süteményekkel és persze volt forró tea és fűszeres forraltbor is. A gyerekek hordókból kialakított, traktor vontatta kocsikba is ülhettek egy-egy körre és fel is mászhattak a várakozó, hatalmas járművekre.

A felvonulásban javarészt pázmándi, kisebb részben a környékről érkezett traktorokosok – mintegy negyvenen - vettek részt. Ahogy azt Kiss Annamária, az egyik szervező elárulta, a tavalyi lovasberényi felvonulás után jött az ötlet, hogy hasonló látványosságot rendezzenek Pázmándon is, ahol azelőtt ilyenre még nem volt példa. Jövőre azonban várhatóan lesz folytatás, hiszen nagy volt a rendezvény sikere, a felvonulás útvonalán szinte végig kint álltak az emberek az út mentén.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában