Adomány

2023.12.03. 10:00

Ott szeretne segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá

Segíteni a leginkább rászoruló családoknak, ez a legfőbb célja annak az édesanyának, aki kislánya kinőtt, ámde kiváló állapotú ruháit szeretné felajánlani azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció: Pexels

Major Kinga első ’nekifutásra’ a közösségi médiában próbálkozott, de tapasztalata szerint felhívására nem azon édesanyák jelentkeztek, akiknek főként szánja a ruhákat. Kinga megkeresésünkkor is elmondta, hogy általában minden évben adományoz valamit, tavaly például játékokat ajánlott fel, de arra is volt már példa, hogy szintén ruhákat.

– Általában mindig a közösségi oldalon próbálom megtalálni a megfelelő családot, ez azért fontos nekem, mert így meg tudom nézni, hogy ’jó’ helyre kerül e. Persze még így sem mindig biztos, mivel korábban éppen az egyik ilyen ruhafelajánlásnál jártam úgy, hogy utólag láttam, nem becsülték meg a ruhákat – mesélte.

Az édesanya kislánya kinőtt, de kiváló állapotú ruháinak szeretne új gazdát találni és úgy véli bőven van annyi, hogy akár két-három családnak is segíthet. Így azok jelentkezését várja, akiknek kislányuk 2-3 év körüli és a megyében élnek. Még a csomagok eljuttatásában is tudna segíteni.

Akik Kingához hasonlóan szeretnének ruhákat adományozni, ám inkább leadnák valahol, azok megtehetik Székesfehérváron, a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezet Lövölde u. 1./a szám alatt lévő épületében. Ám, mivel a ruhagyűjtő konténer elszállításra került, így mindig egyeztetni kell telefonon (06-20-806-9650), még mielőtt bárki odavinné a ruhákat. A megadott telefonszám minden hétköznap reggel 8 és délután 16 óra között tárcsázható.

Szávity Ivett a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezetének munkatársa a ruha adományozás kapcsán elmondta: csak olyan ruhákat várnak, amelyeket a felajánló maga is hordana. Így arra kérnek mindenkit a lyukas, foltos és elnyűtt darabokat ne ajánlja fel.

Szávity Ivett azt is hangsúlyozta, hogy főként szezonális ruhákat várnak, amit aztán Székesfehérvár és környékén osztanak ki a leginkább rászorultaknak, de erről és minden egyéb felmerülő kérdésről telefon is tájékoztatja az adományozókat.

A Vöröskereszt mellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak is van ruharaktára Székesfehérváron a Taksony u. 15. szám alatt, ám itt is szükséges az előre egyeztetés a következő telefonszámok bármelyikén: 06-1-39-14-700, 06-1-39-14-704.

Kingára visszatérve, aki ismer olyan családot, akikre a fent leírtak igazak és 2-3 év körüli kislányuk van a [email protected] e-mail címre küldjék meg igényüket a felajánlásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában