Naprakész tudást kínál az intézmény

2023.12.11. 18:31

Nyílt napon mutatta be fehérvári képzéseit az Óbudai Egyetem

A székesfehérvári képzéseket és duális képzési lehetőségeket bemutató nyílt napot tartott hétfőn az Óbudai Egyetem.

Héjj Vivien

Fotó: szekesfehervar.hu

Az Óbudai Egyetem csordultig telt előadótermében az Alba Regia Műszaki Kar és a Keleti Károly Gazdasági Kar Székesfehérváron elérhető képzéseit mutatták be hétfőn a felsőoktatási felvételi előtt álló diákoknak, akik a képzési paletta mellett megismerhették a duális lehetőségeket, s jelenlegi hallgatók által kaphattak érdekes és hasznos információkat az egyetemi életről.

– Kevés fontosabb dolog van ebben a városban, mint a fiatalok megszólítása, megtartása. Nagyon régóta jó a stratégiai együttműködés az egyetem és a város között, szerencsére ennek köszönhetően évről évre nő azon diákok száma, akik az Óbudai Egyetemet, és azon belül a székesfehérvári képzéseket választják – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester, aki felidézte, a nyílt napnak helyet adó modern, jól felszerelt épület helyén néhány éve még egy romos épületmaradvány állt. Mint mondta, ez a fejlesztés, az épület megmentése is azt a célt szolgálja, hogy a fiatalokat a legmodernebb technológiákkal és képzési struktúrákkal lássák el.

– Az Alba Regia Műszaki Karon tanuló diákok minden olyan tudást és technológiai ismeretet megkapnak, ami szükséges ahhoz, hogy a nagybetűs életben jó esélyekkel elhelyezkedhessenek és megállhassák helyüket – tette hozzá a polgármester, aki üdvözölte a fehérvári képzési palettán az intézmény Keleti Károly Gazdasági Karának megjelenését.

Györök György, az Alba Regia Műszaki Kar dékánja a tájékoztatón arról beszélt, az egyetem mindent megtesz azért, hogy olyan képzéseket nyújtsanak, amelyek az ipari területeken fontosak és relevánsak, ami hozzájárul ahhoz, hogy a diákok naprakész tudásukkal azonnal el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.

– Meggyőződésem, hogy az a néhány év, amit az iskola falain belül eltöltenek, életük meghatározó időszaka lesz, az a biztos pont, amihez bátran visszanyúlhatnak – mondta a jelenlévő diákoknak az egyetem dékánja.

A Fehérváron elérhető képzéseket Pogátsnik Monika oktatási dékánhelyettes mutatta be, majd a diákok hallhattak még a kollégiumi és az Erasmus lehetőségekről, valamint részt vehettek laborlátogatáson és épületbejáráson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában