Napi pozitív

2023.12.14. 11:30

"Nem adjuk meg magunkat a szürkeségnek, éljenek a jó hírek!" – videókat vár a Herosz

Elindult a Herosz videós, "napi pozitív" sorozata az adventi időszakban. "Muszáj a sok rosszhír között valami reményt csepegtetni a szívünkbe..." - írták közösségi oldalukon. S hogy szól a felhívás? Íme!

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: HEROSZ Fehérvári Állatotthon

Ahogy arról a feol.hu korábban beszámolt, szinte folyamatosan telt ház van a Herosz Fehérvári Állatotthon cicaházában. Fontos hangsúlyozni, az örökbefogadással két állat életét menthetjük meg. Szép élete lesz annak, aki hazajön velünk, és megmenekülhet egy másik, aki a helyére érkezik az otthonba. Szeretnék kicsit ösztönözni, bátorítani azokat, kik már régóta fontolgatják egy kisállat befogadását, éppen ezért azoktól az emberektől kérik, küldjenek üzenetben 1 perces videókat, akik már nem csak sejtik, tudják is: szebb, boldogabb és teljesebb lett az életük az új családtaggal.

"Ha exHerosz-os cicád vagy kutyád van, szeretettel várjuk róla videós bejelentkezésedet! Maximum 1 perces videó a fent nevezett állat olyan tevékenységéről melyen nevetsz, vagy a láttán elolvadsz – bízva abban hogy mások is így reagálnak majd! Minden reggel 7.00 órára szeretnénk időzíteni ezeket a videókat, hogy követőinknek jól induljon a napja! És inspiráljuk őket az örökbefogadásra. Jelszó: nem adjuk meg magunkat a szürkeségnek, éljenek a jó hírek!" - szól Sohonyai Edit írónő hangján keresztül a Herosz Fehérvári Állatotthon felhívása. 

Ha társként maga mellé fogadna egy Herosz-lakót, hogy aztán már róla is kikerülhessen videó a Facebook-oldalra, napindítónak, már mint exHeroszos, akkor előzetes egyeztetés, időpontfoglalás után (ez a közösségi oldaluk felületén érhető el) a Herosz telephelyén (Takarodó út 5.) megteheti. A honlapon megtekinthetők az örökbefogadásra váró cicák mellett a kutyusok is. A képek és adatok ide kattintva elérhetők. 

Többször előkerülő téma a különböző posztok alatt, hogy vannak, akik szerint "bonyolult", "nehézkes" az örökbefogadási procedúra, ezért is van ilyen mélyen az örökbefogadási kedv és hajlandóság. Erre a Herosz szóvivője ad rendszeresen cáfolatot a többi között komment formájában. Mindössze négy pontba szedve leírjuk, mit is kell "tudnia", vállalnia egy leendő gazdinak.

1. Örökbefogadás kizárólag személyesen lehetséges, időpontfoglalással lehet bejelentkezni a Facebook oldalukon. 

2. Kizárólag állatorvosi vizsgálat után, oltás, féreghajtás, 6 hónapos kor felett ivartalanítás, kutyák és macskák esetében is chipezés után, az örökbefogadási szerződés aláírása után adják új gazdához a gondozásban levő állatot. A 6 hónap alatti kölyköket ivartalanítási kötelezettséggel adják örökbe, melyet ellenőriznek! 

3. Ellátásukat, gondozásukat kizárólag adományokból fedezi az otthon, ezért örökbefogadáskor kérik: támogassa az örökbefogadó is az állatmentő tevékenységüket. 
4. További feltételek: láncra nem adnak örökbe állatot. 

Kiemelik, az állat nem ajándék, a leendő gazda tudtával kerülhet csak a családba. Az örökbefogadónak tisztában kell lenni az állattartás anyagi és életmódbeli vonzataival is. Az új családtag felelősség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában