A napi járatok legfeljebb 20-30%-a nem indul el

2023.12.08. 13:01

Több busz sztrájk miatt kimarad hétfőn Fehérváron

Országosan december 10-én és 11-én lesz sztrájk a Volánbusznál, ebből a székesfehérvári tömegközlekedést hétfőn érinti a részleges munkabeszüntetés.

Házi Péter

Fotó: FMH-Archív / FG

A Volánbusz közleménye szerint a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez. A Volánbusz a sztrájk tervezett ideje alatt biztosítja az elégséges szolgáltatásokat, a várhatóan nem közlekedő járatok listája a Volánbusz honlapján érhető el.

Az elégséges szolgáltatás keretében az első nap a járatok 80, a második nap pedig az 55 százaléka közlekedni fog, ez azt jelenti, hogy a Volánbusz a két nap során összesen mintegy 23 ezer kieső járattal tervez országszerte.

 A sztrájk Székesfehérvárt legalábbis a helyi járatok tekintetében a hétfői napon érinti, mégpedig az előzetes jelzések alapján a napi járatok legfeljebb 20-30%-a nem indul el.  Természetesen a Székesfehéváron megálló helyközi buszok közül is több kimarad, nem csak 11-én, hanem vasárnap is. Itt megnézhetik az érintett, kimaradó székesfehérvári járatok listáját. Amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában