Jótékonykodás

2023.12.14. 20:00

Nagy volt az öröm a Szent Kristóf Házban – rengeteg élelmiszert kaptak az ünnepekre (videó)

Folytatva a hagyományt december 15-én, csütörtökön Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Önkormányzat elnöke karácsonyi adományt adott át a Szent Kristóf Ház gondozottjainak Törő Gábor országgyűlési képviselővel.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Izgatottan és nagy örömmel várták a Szent Kristóf Házban élők csütörtök délután a különleges vendégeket, akik ezúttal sem érkeztek üres kézzel. Rengeteg élelmiszert hoztak magukkal, de a legnagyobb érdeklődés mégis azt a becsomagolt dobozt lengte körül, amely a papírszínházat rejtette. 

A papírszínházról később Molnár Krisztián a közösségi oldalán írta:

A gyümölcsön és szaloncukron túl ezúttal – az intézmény előzetes jelzésének megfelelően – Papírszínházat vittünk, amely pedagógiai, foglalkoztató eszközként is igen jól működik és a mesék megnyugtató, feszültséget oldó hatásán túl megtalálhatók benne azok a tanítások, amelyek a lelki gyógyuláshoz szükségesek” 

Fotó: Déri Brenda / FMH

Molnár Krisztián bejegyzésében hozzátette még, hogy nagyon örül amiért Varga Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér vármegyei elnöke a tavalyi évhez hasonlóan idén is csatlakozott a kezdeményezésükhöz. Az elnök helyi termelők által felajánlott almát, almalevet és lisztet adományozott az intézmény számára. 

Köszönetképpen a lakók elénekeltek, illetve elcsilingeltek egy-egy karácsonyi dalt, a bátrabbak pedig még verset is mondtak. Sőt, saját készítésű kenyeret, karláncot és édességet is ajándékoztak. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában