„Betér a szívünk ajtaján!”

2023.12.11. 19:00

Mikulás és Óvóbácsi Zsongodája Kőszárhegyen

„Adventi hírnök, friss fenyőág, / Lobog már két kis gyertyaláng! / Ha zörget Jézus, jól figyelj ám, / Betér a szívünk ajtaján! / Ujjong a szívünk, dalra gyúl, / Nincs már messze az Úr!” (Dallam: H. Rohr. Szöveg: M. Fresch nyomán Hamar István)

V. Varga József

Óvóbácsi Zsongodája Juhász Péter módra

Fotó: Kosztolányi Éva

Kőszárhegyre advent második vasárnapján érkezett a Mikulás, a Vitéz Szabó István Művelődési Házban izgatottan várták már a gyerkőcök. Dalok és versek, ajándékok – a recept egyszerű volt!

Értékteremtés, értékátadás, hagyományőrzés és játékos készségfejlesztés – vallja Juhász Péter óvodapedagógus. A program Óvóbácsi Zsongodájával folytatódott: muzsikával, énekekkel, jókedvvel.

„A lényeg, hogy legyen a zene gyerekjáték, de meg kell érteni, hogy a gyerekzene nem gyerekjáték…” – Péter mottója egyértelmű.

A kőszárhegyi gyerekek nagyon várták már a Mikulást
Fotó: Kosztolányi Éva

Az adventi koszorú második gyertyáját a Kőszárhegyi Polgárőrség és a Hérics Hagyományőrző Lovas Baráti Kör gyújtotta meg. Zárásként az ünnepre hangolódást a közös beszélgetés serkentette, mindenkinek jólesett a zsíros kenyér és a tea.

Kosztolányi Éva művelődésszervezőtől megtudtuk, hogy a település ünnepi programjai december 17-én, vasárnap 17.30 órakor a polgárdi székhelyű Clara Voce Vegyes Kar karácsonyi koncertjével folytatódnak, az adventi koszorú harmadik gyertyáját a Kőszárhegyi Karitász gyújtja meg.

A falu év végi eseménysorozata azután december 21-én 16 órakor karácsonyi ünnepi műsorral zárul. Közreműködik a Csemetekert Óvoda és a Tavaszi Hérics Nyugdíjas Kórus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában