A gazdák a hétvégén fénytraktoros felvonulásra készülnek

2023.12.11. 13:04

Mezőszentgyörgyön is fellobbant a remény lángja

Advent második vasárnapján a művelődési házban gyűltek össze a mezőszentgyörgyiek: megteltek az ülőhelyek és az állóhelyek is, annyian voltak kíváncsiak a gyerekek produkcióira.

V. Varga József

Karácsonyi dalok, versek az óvodások műsorában

Fotó: Kiss Péter

– A program az intézményvezetők köszöntőivel és gyertyagyújtással kezdődött, majd elsőként a néptáncosok léptek színpadra. A picik játékfűzést mutattak be, míg a nagyobbacskák szatmári táncokat jártak. Másodjára az ovis lurkók foglalták el a színpadot, és mutatták be karácsonyi dalokból, versekből összeállított műsorukat. Őket az általános iskola teljes alsós tagozata követte a Didergő királylány című meseelőadásukkal – tájékoztatta lapunkat Kiss Péter, a művelődési ház és könyvtár intézményvezetője, önkormányzati képviselő.

A kézműves kuckóban szép, színes karácsonyi gipszfigurák készültek
Fotó: Kiss Péter

A résztvevőket zsíros kenyér, finom tea és forralt bor várta, nagy sikert aratott az óvoda sütivására és az iskola adventi vására. A legkitartóbbak még a kézműves-foglalkozásra is beneveztek, a kézműves kuckóban szép, színes karácsonyi gipszfigurák készültek.

A második adventi hétvége alkalmával nyitották meg Durmics Balázs fotókiállítását. A Viharvadász című kiállítás két hónapig díszíti majd a művelődési ház falait.

Amint megtudtuk: a harmadik adventi hétvégén, pénteken fénytraktoros felvonulást szerveznek a helyi gazdák, majd a harmadik gyertyát vasárnap a katolikus templomban Ébner Vilmos plébános gyújtja meg 14.15 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában