Hallgassa meg a Csendes éjt!

2023.12.12. 07:00

Messzire cseng a Csitáry-kút és az Órajáték karácsonyi dallama (videó)

A Csitáry-kút óránként, az Órajáték minden páros órában karácsonyi dallammal örvendezteti és állítja meg az arra járókat.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Horváth-Buthy Lilla / FMH

Ahogy tavaly is megírtuk ugyanebben az adventi időszakban, most is érvényes: a Csendes éjt csilingeli a Csitáry-kút. A "mennyei hallalujah"-hoz nem is annyira kell hegyezni a fülünket: minden egész órában messzire repül a csengettyűszó, így a tóparton sétálók is felkaphatják a fejüket a karácsonyi dallamra. Hétfőn fényfüzéreket is telepítettek a városgondnokság munkatársai a kútra, ezzel téve teljessé a karácsonyi hangulatot. 

 

De nem csupán a Csitáry-kút zengi a Csendes éjt ezekben az emelkedett, ünnepváró napokban. Kovács Jenő, legendás órásmester legnagyobb, mondhatjuk fő művének az általa megálmodott és társalkotókkal létrehozott Kossuth utcai Órajátékot tartotta. De az ő nevéhez köthető egyébként a Csitáry-kút harangjátéka is. Kovács András, a fia ápolja az örökséget, aki közösségi oldalán tette közzé a napokban, hogy az Órajáték kis harangocskái is azon "iparkodnak", hogy minél meghittebbé varázsolják a belvárost. Hogy minden arra járó ráhangolódhasson a karácsonyra, nem csupán a vizuális élménnyel, hanem megállva, lelassítva. Lélekben is.

"Kedves belvárosba látogatók! Az Órajáték decemberi hónaptól minden páros órában karácsonyi dallamokkal teszi meghittebbé a város ünnepi hangulatát egészen vízkeresztig. Kívánjuk, hogy megtekintése közben örömteli pillanatokban legyen részük." - írta Kovács András. 

 

Az órásmesterekről ide kattintva olvashatnak bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában