A nemzeti konzultáció kérdéseiről beszéltek Sárbogárdon

2023.12.02. 15:00

Menczer Tamás: Mindenkire szükség van, minden leadott konzultáció számít (Videóval!)

Közösen gondolkodni hazánk életéről és jövőjéről – ez a vezércsillaga a nemzeti konzultáció kérdőíveinek. Menczer Tamás, külügyi államtitkár a témában tartott sárbogárdi lakossági fórum kijelentette: a brüsszeli viták sikeres megvívását szolgálja a nemzeti konzultáció!

Kecskés Zoltán

Menczer Tamás államtitkár hangsúlyozta, a nemzeti szuverenitásunk mindennél fontosabb!

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A minap a  Kormány „Védjük meg szuverenitásunkat!” jelmondatú országjáró kampánya keretében Dél-Fejérbe látogatott a külügyi államtitkár, aki Varga Gábor, a térség  országgyűlési képviselőjének volt a vendége. A Sárbogárdon és környéken élők részéről nagy érdeklődés övezte az eseményt, amelyen telt ház fogadta a politikusokat, ami jól mutatja, hogy többen gondolták úgy, hogy egy ilyen találkozón érdemes részt venni. Az országjárás sárbogárdi állomása alkalmával a nemzeti konzultáció fontosságának hangsúlyozása mellett a migráció, a szuverenitásunk védelme, a családpolitika, a gyermekvédelem, de az aktuálpolitikai helyzete is terítékre került. 

Varga Gábor: A nemzeti konzultáció kérdőíveinek kitöltése kulcsfontosságú Dél-Fejérben is!
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

– A nemzeti konzultáció kérdőíveinek kitöltése kulcsfontosságú Dél-Fejérben is, mert a szuverenitásunk megvédése a cél – hangsúlyozta Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője pénteken Sárbogárdon. Ehhez kapcsolódóan Menczer Tamás külügyi államtitkár megjegyezte, hogy a magyar Kormány az egyetlen a tagállamok sorában, amely kikéri minden, Magyarországot érintő, politikailag vitás kérdésben állampolgárai véleményét, amely – mint mondta – kulcsfontossággal bírhat Magyarország szuverenitásának megvédése szempontjából. A külügyi államtitkár kiemelte: Egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar Kormány hány ember véleményét képviseli a  Brüsszellel folytatott vitákban, ezért fontos a nemzeti konzultáción való részvétel!  Mint fogalmazott: – Egészen más úgy egy vitában részt venni, hogy azt mondjuk, ezt a magyar Kormány gondolja – bár az sem kevés –, de sokkal jobb és sokkal több ha azt mondhatjuk, hogy kérem szépen, ezt a magyarok százezrei és milliói gondolják és a magyarok véleményét mindenkinek tiszteletben kell tartania! A magyar Kormány nem tehet és nem is akar mást tenni, mint a magyar emberek véleményét képviselni és azt megvédeni!

Menczer Tamás rámutatott, hogy igazából egyetlen egy fontos kérdés köré csoportosul a „szuverenitási konzultáció”:  – Van-e nekünk lehetőségünk és jogunk, hogy a legfontosabb sorsfordító kérdésekben döntsünk? Mi dönthetünk, vagy pedig kiskorúsítva vagyunk, mint a kisgyerekek és mások mondják meg, hogy nekünk mit kell csinálni?  – hangsúlyozta az államtitkár, majd ezeket kibontva rávilágított, hogy a magyar emberek véleményt alkothatnak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhatnak többek között a rezsicsökkentés, a kamatstop és a gyermekvédelmi törvény mellett, illetve elutasíthatják a brüsszeli migrációs terveket és Ukrajna további felfegyverzését. 

– Brüsszel és a magyar baloldal is lenézi azt, ami a politikának a lényege, hogy azt kell képviselni, amit az emberek helyesnek és jónak gondolnak. A magyarok nem hülyék, a magyarok pontosan tudják, hogy nekik mi a jó, el tudják dönteni, hogy mit akarnak, és el tudják dönteni azt, hogy hogyan akarják az életüket berendezni – fűzte hozzá. Menczer Tamás államtitkár hangsúlyozta, a nemzeti szuverenitásunk mindennél fontosabb, ezért kérte, hogy minél többen töltsék ki a konzultációt és szóljanak ismerőseiknek is!

A Sárbogárdon és környéken élők részéről nagy érdeklődés övezte az eseményt.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában