Nagyszerűen sikerült a harmadik advent Pákozdon

2023.12.17. 20:58

Megható énekkel, tüzes tánccal varázsoltak hangulatot (galéria)

Pákozdon már évek óta visszatérő hagyomány, hogy minden adventi hétvégét más-más programok köré fűzik: az első gyertyagyújtás alkalmával az óvodások, majd egy hét múlva az iskolások voltak a főszereplők a Kultúra Házának udvarán. A harmadik vasárnap pedig a Református Egyházközség és a Pákozdi Kulturális Egyesület közös műsorának tapsolhattak az érdeklődők.

Tihanyi Tamás

A Pipacsos Néptánccsoport ismét remek hangulatot varázsolt a színpadra

Fotó: Janicska Judit

Miközben ismét megtelt az udvar kézműves termékekkel, mindenféle finomsággal és legfőképpen hangulattal, remek programot adtak elő a Pákozdi Népdalkör és a Pipacsos Néptánccsoport mindhárom korosztályának – a felnőtteknek, a junioroknak és az utánpótlás korú legkisebbeknek – fürge lábú képviselői. 

Az adventi vasárnap a közösségépítés jegyében telt a településen
Fotó: Janicska Judit

Mindez elsősorban ismét a helyi népdalosok és a kulturális egyesület vezetőjének, Komáromy Orsolyának és a tánccsoport irányítójának, Szabó Ágnesnek az érdeme volt. Szabó Márk református lelkipásztor ünnepi szavakkal emlékeztetett advent jelentőségére, meghitt gondolkodásra hangolta a jelenlévőket, majd a lelkipásztornak és feleségének közreműködésével a helyi gyülekezet énekkara varázsolt karácsonyváró hangulatot a pákozdi éjszakába. Az esemény megkoronázásaként a Szőlős Pákozd Nyugdíjas Klub tagjai remek süteményekkel készültek az alkalomra, amely újabb szép bizonyítéka volt annak a közösségépítő munkának, amit Janicska Judit kulturális szervező évek óta megfeszített erővel és nem múló lelkesedéssel végez a településen.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában