Az új főigazgatók kinevezéséig a vezetést helyettesek látják majd el

2023.12.14. 09:37

Kórházigazgatókat mentettek fel, Fejér is érintett (frissítve)

Pintér Sándor belügyminiszter 2023. december 31-ei hatállyal, érdemeik elismerése mellett, 2 országos intézet és 5 vármegyei kórház főigazgatójának magasabb vezetői kinevezését – beöltött 65 éves életkorukra figyelemmel – visszavonta – olvasható a szerdán kiadott Belügyminisztérium közleményében.

Kecskés Zoltán

Fotó: MTI / Vasvári Tamás

Mint írják, az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott országos kórház-főigazgatója ezzel egyidejűleg 10 városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza. Érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek.

Ugyancsak 2023. december 31-ei hatállyal Pintér Sándor belügyminiszter további 2 vármegyei kórház főigazgatójának, az Országos Kórházi Főigazgatóság megbízott országos kórház-főigazgatója pedig 5 városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött. Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el.  – olvasható a közleményben.

Bár a közlemény neveket nem említ, de a baloldalhoz köthető népszava a forrásokra hivatkozva leírta, hogy a felmentett igazgatók között van Bucsi László, a Fejér megyei kórház éléről, valamint Jobbágy Lajos a dunaújvárosi intézmény éléről.

Frissítés

Sajtóinformációk szerint Jobbágy Lajos, a Szent Pantaleon Kórház és Bucsi László, a Fejér megyei kórház főigazgatójának kinevezését arra figyelemmel vonták vissza, hogy betöltötték 65. életévüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában