Ha kép van, miért ne lenne lehetőség a hangra is!

2023.12.23. 18:00

Karácsonyi dallamok kísérhetik a városi webkamera élőképeit

Székesfehérvár hírportálja a napi információk mellett lehetőséget biztosít arra is, hogy a nap 24 órájában a városközpontba két webkamerán keresztül bekukkanthassunk. A népszerűségét ennek mi sem bizonyítja jobban, az élő városképek nézettsége az idén már meghaladta a 661 ezret.

Fotó: Tóth Sándor

Cikk szerzője: Tóth Sándor

Különösen szép látványt nyújt decemberben a Fő utca az Országalmától karácsonyi díszkivilágítással. Bizonyára még hangulatosabb lenne az ünnepi látkép, ha a webkamerán keresztül nemcsak a város feldíszített fenyőfájának a felső részét látnánk a csúcsdísszel, hanem az egész fa is beleférne az élőképbe. 

Élve a lehetőséggel, a Fehérvári vagyok! Facebook oldal közösségi fórumán keresztül megkérdeztük a város polgármesterét, Cser-Palkovics Andrást lát-e lehetőséget arra, hogy a város fenyőfája is bekerüljön a webkamera látóterébe. A városvezető válaszában elmondta, ha a webkamera jelenlegi beállításán változtatnák, egy lentebbre helyezett állítással legfeljebb a városháza csatornáját láthatnánk. Viszont megvizsgálják annak lehetőségét, hogy egy másik épületről közvetített felvétellel láthatóbb lenne-e a karácsonyfa. Jelenleg vizsgálják a webkamera hálózat bővítését is, igazán tetszetős lenne a Vörösmarty Színháztól a Zichy ligetet rögzítő webkamerás városkép is.

Fotó: Tóth Sándor

A folyamatos élőképen kívül más lehetőségekre is képes a webkamera oldala a városi portálon, lementhető felvétel/digitális fotó is készíthető vele. Akár saját képarchívumunkban őrizhetünk egy-egy emlékezetes felvételt, például a behavazott városközpontról vagy fehérvári üdvözletként is elküldhetjük bárkinek. Ha kép van, miért ne lenne lehetőség a hangra is! Ebben az időszakban karácsonyi dallamok lenghetnék be a városi webkamera téli élőképeit. Polgármesterünk ezt jó ötletnek tartotta, talán ezért már az idén is karácsonyi énekek és zene köszöntheti ünnepi díszbe öltözött városunkat, s mindnyájunkat a város weblapján is. Áldott és békés karácsonyt kívánunk Fehérvár minden lakójának!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában