Egy Fejér és egy Bács-Kiskun vármegyei férfit állított elő a rendőrség

2023.12.28. 15:30

Karácsony másnapján fogták el a sóstói orvhorgászokat

A Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Terület, amely ismert festői szépségéről és gazdag vízi élővilágáról, nemrégiben szembesült egy súlyos kihívással: illegális horgászok megjelenése. Az esetet rejtett kamerák és a helyi rendőrség összehangolt munkája hozta napvilágra

Hajdú Marianna

Fotó: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a helyi hatóságok és a természetvédelmi szakemberek hosszú időn keresztül küzdöttek az illegális horgászat ellen. A tó körül elhelyezett táblák és többnyelvű figyelmeztetések ellenére az orvhorgászok nem tágítottak. A fordulópontot a rejtett kamerák jelentették, amelyek segítségével a rendőrség képes volt azonosítani és elfogni a szabályszegőket, amiről a hatóságot is megkérdeztük, mit lehet tudni a lefülelt haltolvajokról.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának válaszából kiderül, hogy a közterület-felügyelők tettek bejelentést a rendőrségre december 26-án arról, hogy Székesfehérvár, Sóstó Természetvédelmi Területen két férfi horgászik. 

A járőrök előállították az illegális tevékenységet végző helyi és szalkszentmártoni lakosokat.

Az elkövetőkkel szemben szabálysértés elkövetése miatt, szabálysértési feljelentést tettek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában