Kamerafelvételek buktatták le a tetteseket

2023.12.27. 20:00

Elkapták a Sóstó-Homokbánya tavának orvhorgászait

Bár a természet mindenkié, közel sem közkincs. Nem mindenki gondolta ezt így a közelmúltban, amikor a természetvédelmi területen szerezte be - alkalomadtán - ősi módszerekkel a tányérra valót.

Hajdú Marianna

A Sóstó Természetvédelmi Terület idilli vízpartjára nem mindenki jó szándékkal látogat ki

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

A Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Terület nem csupán egy festői szépségű táj, hanem egy olyan ökológiai kincsesbánya is, ahol a vízi élővilág védelme az elsődleges cél. A terület tiszta vizű tavának lakói, a különböző fajtájú halak, nem csak turistalátványosságok, hanem egy összetett ökoszisztéma fontos részei. Azonban nem mindenki tartja tiszteletben ezt az életfontosságú egyensúlyt.

A terület szakemberei folyamatosan küzdenek az illegális horgászat ellen. A tó körül számos figyelmeztető tábla hívja fel a látogatók figyelmét a szabályokra, amelyek egyértelműen tiltják a horgászatot a természetvédelmi területen. Ennek ellenére néhány felelőtlen látogató mégis megpróbálta megszegni ezeket a rendelkezéseket, gyakran "rabsic" eszközöket használva, amelyek különösen nagy kárt okoznak a vízi élővilágban.

A területet felügyelő szakemberek nemrégiben a szomszédos vendégmunkás szállóban is kihelyezték a figyelmeztetéseket, és a területen található piktogrammok segítségével több nyelven is tájékoztatják a látogatókat a szabályokról. A cél egyértelmű: megakadályozni a szabálytalanságokat és megvédeni a természetet.

Végül mégis siker koronázta a folyamatos őrködést és végül a szabályszegőkkel szembeni fellépés nem marad el. Mint a közösségi oldalról megtudtuk, a rendőrségnek a közterület-felügyelet által figyelt kamerák segítségével sikerült lefülelniük az illegális horgászokat. Hogy kiket sikerült elfogniuk és mi lesz a büntetésük, arról sajnos nem szólt a bejegyzés. 
Az ügyben megkerestük a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is. Amint válaszuk megérkezik szerkesztőségünkhöz, tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában