Egy élet születését ünnepeljük

2023.12.25. 13:30

„Jézus megtanította nekünk, hogy hogyan hallhatjuk meg Isten szavát” – karácsony napi szentmise (galéria)

Kicsik, nagyok, fiatalok és idősek – mind eljöttek, hogy karácsony délelőttjén a Spányi Antal megyéspüspök által celebrált szentmisén vegyenek részt.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

December 25-én megtelt a Székesfehérvári Szent István-székesegyház, ahol Spányi Antal megyéspüspök tartotta a karácsony napi szentmisét. Mint azt az egyházmegye vezetője elmondta:

– Karácsony szent ünnepén békével hangolódunk a Jézussal való találkozásra. Lelkünk, s szívünk legyen tele örömmel, hiszen karácsonykor egy élet születését ünnepeljük. Annak a gyermeknek a születését, aki megvált minket a bűneinktől. Az emberek hitték, hogy eljön a megváltó. Habár nem tudták mikor és hogyan, de tudták, hogy eljön. Vele együtt a békesség és a csendesség is eljött a világra –.

Spányi Antal hangsúlyozta, az emberek ma már elfeledik mindezt és az ünnepi érzésnek lassan nyoma sincs a szívükben, mert azt gondolják az élettel együtt jár a viszálykodás, a háborúskodás. 

– Úgy gondoljunk, jól van az, ha lelkünkből kiűzzük azt a csendet, amely körülölelte egyszer Jézus születését. Aggódunk gyermekeink, unokáink sorsáért. Nem értjük, hogy hova tart a világ, pedig Jézus megtanította nekünk, hogy hogyan hallhatjuk meg Isten szavát. A szót, amelyet követnünk kell. Megmutatta, hogy nem a szerzésben és a birtoklásban találjuk meg a lényeget, hanem a másik szeretetében. Erőt ad nekünk. Az igazi, valós életre tanít minket – zárta gondolatait.

A megyéspüspök prédikációja mellett a hívők hallhatták egy rövid részletet Izajás próféta könyvéből, valamint a Szentleckéből a Zsidókhoz írt levélből. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában