Baleset- és életveszélyes

2023.12.04. 11:31

Jégre lépni tilos!

Az elmúlt napok időjárásának, valamint az elkövetkezendőknek köszönhetően vékony jéghártya fog keletkezni a Sóstó sekélyebb részein, ez azonban még közel sem jelenti azt, hogy rá lehet menni.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Baleset- és életveszélyes lehet, ha valaki nem tartja be a Sóstó Székesfehérvár figyelmeztetését és intésük ellenére a jégre lép, ha azt látja, hogy az egyes, sekélyebb részeken már befogyott a tó felszíne. Sőt, attól is óva intenek mindenkit, hogy abban az esetben se merészkedjen senki a tóra, ha tartósan marad a hideg és kedvező a jégvastagság.

„A tartós hideg és kedvező jégvastagság esetén sem szabad a Sóstó-Homokbánya Természetvédelmi Területen téli sportokat űzni. Kérjük továbbá, hogy ne dobáljanak semmit a jégfelületre, mert egyrészt csúnya, másrészt ha elolvad a jég akkor a tóban fog maradni”- hívják fel a látogatók figyelmét a veszélyre, illetve azt is hangsúlyozzák még, hogy a csúszkálni vágyók inkább a napokban megnyitott jégpályára menjenek a Zichy-ligetbe.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában