Különleges ajánlat a “Jónak lenni jó!” kampányban

2023.12.14. 08:00

Ikarus autóbusz a liciten – Egy ritka darab a Semmelweis Egyetemért

Egy ritka Ikarus busz kerül licitre a “Jónak lenni jó!” jótékonysági kampány keretében. A Semmelweis Egyetem Alapítvány támogatására szánt jármű nem csak a gyűjtők szívét dobogtatja meg, de egy fontos ügyet is szolgál.

Hajdú Marianna

Ikarus 263 típusú autóbusz, melyet a Volánbusz a Semmelweis Egyetem támogatására ajánl fel licitre, megőrizve a megyei autóbusz-társaság eredeti színezését

Forrás: Volánbusz

A közmédia által támogatott “Jónak lenni jó!” kampány ismét egyedülálló módon járul hozzá a társadalmi jóhoz. Az idei év főszereplője egy 1999-ben gyártott, Ikarus 263 típusú autóbusz, melyet a Volánbusz ajánlott fel licitre. A jármű nem csupán a közlekedés történetének egy darabja, hanem Székesfehérvár autóbusz-gyártásának egyik büszkesége is.

Az Ikarus 263 típusú autóbusz belső tere: eredeti üléskiosztással és belső kialakítással
Forrás: Volánbusz

A licit célja, hogy a Semmelweis Egyetem Alapítvány által megálmodott Fejlődéstámogató Központ létrehozásához járuljon hozzá. A központban a koraszülöttek és veleszületett rendellenességgel élő gyermekek fejlesztése valósulna meg. Az autóbusz, mely 2024 júniusáig forgalomképes állapotban van, igazi ritkaság a Volánbusz flottájában, hiszen a 200-as sorozatból már csak kilenc darab maradt aktív szolgálatban.

Az Ikarus 263 típusú autóbusz  autentikus, jól megőrzött vezetőfülke dizájnja
Forrás: Volánbusz

A licit induló ára 700.000 Ft, egy olyan összeg, ami nem csak az autóbusz értékét tükrözi, hanem a támogatás mértékét is azok számára, akik a Semmelweis Egyetem Alapítvány által képviselt ügyet fontosnak tartják. Az autóbusz az egykori Szabolcs Volán kötelékében teljesítette szolgálatát, és a színezése is az egykori megyei autóbusz-társaság arculatát őrzi.

Ez a licit nem csak a gyűjtőknek szól, hanem mindazoknak, akik hozzá szeretnének járulni egy nemes célhoz, miközben egy darab magyar közlekedéstörténeti kincset szerezhetnek meg.


További részleteket a Jónak lenni jó! és Volánbusz oldalán olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában