Minden évben eljön a bodajki manó

2023.12.06. 15:00

Idén is szorgos kezek díszítették fel egy sötét éjjelen a buszmegállót Bodajkon

A Dózsa György utca buszmegállója minden adventi időszakban fel van díszítve, így már nem csak a menetrend szerint érkező buszt, hanem a karácsonyt is várva. Egy névtelenségbe burkolózó, láthatatlan kreatív manó idén is szebbé tette a település, és a utazóközönség napjait.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Bodajkon nem ritka, hogy egy magasabb, számunkra misztikus világ kapcsolódik a miénkhez. Nem csak a Szent Család, és nem csak a Mindenkor Segítő Szűz Mária miatt, hanem ősi hitvilágban gyökeredző módon is. Valaha táltosok doboltak a három kiemelkedő domb tetején és nemrég egy apró ám annál szorgalmasabb lény is megjelent a kisvárosban, szebbé tenni a bodajkiak és az utazó közönség ünnepi napjait.

Ez a lény éjszaka bújik elő, amikor már nem látja senki, és akkor girlandok, boák, szalagok, korcsolyák, fenyőágak és díszek garmadája kerül elő a titkos táskából.

Valaha a manó mamája mehetett az azóta kellően kicsorbult korcsolyával, ami dísznek még kiváló karácsony környékén
Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Aztán másnap reggel a Dózsa György utcában, a város felé tartó sáv mellett kialakított buszmegállóban már nem csak menetrend szerint érkező buszokat, hanem a kisded születését is várja a lakosság és az utazó közönség.

A megálló-manó dolga végeztével nem szól senkinek. Nem csinál belőle felhajtást vagy reklámot. Kiürült díszítőelemes bőröndjét a hóna alá veszi és eltűnik a következő adventi időszak kezdetéig.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában