Itt még a Mikulás is futócipőt húzott

2023.12.12. 17:00

“Futóverseny”, ahol akár járókerettel is el lehetett indulni (galéria)

Nádasdladányban vasárnap harmadszor rendezték meg a Mikulásfutást, ami immáron hagyományos eseménnyé kezd válni a falu életében. Ez az év egyik legkedveltebb rendezvénye a helyiek körében, amely nem csupán a sport szerelmeseit, hanem a gasztronómia és a közösségi összejövetelek kedvelőit is vonzza.

Hajdú Marianna

Több mint százan indultak el a Sörhegy pincéitől, átszelve a fél falut, a harmadik Mikulásfutáson Nádasdladányban

Forrás: Nádasdladány Község Önkormányzata

A nagy “rohanás” a Sörhegyről indult, ahol már kezdésnek a helyi borászok ízletes boraikkal várták a résztvevőket. A bemelegítés után elindult a táv, amit mindenki a saját módján és tempójában tett meg – legyen szó futásról, gyaloglásról, kerékpározásról, rollerezésről, babakocsis sétáról vagy akár kismotorozásról. Mindenki úgy vett részt az eseményen, ahogy neki a legmegfelelőbb volt. A verseny lényege nem a gyorsaság volt, hanem a részvétel és a közösségi élmény. Egyetlen egy dolog volt csupán kötelező elem: valami piros holmi, legyen az egy mikulás sapka vagy egy piros sál.

A 3 kilométeres útvonal során a Sörtetői dűlőn hat állomás kínált különféle csemegéket, ahol a gazdák pincéik előtt saját termelésű boraikkal, friss sütikkel, sajtokkal és diófélékkel várták a futókat, hogy még kellemesebbé tegyék az útjukat. 
Az út végén, a kastélyparkban további megállók biztosítottak frissítést a résztvevőknek. Itt gyümölcskóstolóval és egyéb finomságokkal lepték meg őket, mielőtt a célszalagon áthaladva a központi parkolóban megérkeztek volna. A célban a szeretetvendégség keretében házilag készített hurkát, kolbászt, töltött szűzpecsenyét és süteményeket kínáltak, valamint forralt bort és teát fogyaszthattak a résztvevők.
A sportesemény után az adventi műsor vette át a főszerepet, ahol az óvodások előadásában gyönyörködhettek a jelenlévők. Az esemény egyik kiemelt attrakciója a házilag készített hordóvonat volt, amin a kisebb gyerekek utazhattak a Promenádon. A családok és felnőttek egy sétavonaton barangolhattak, melyről a gyönyörűen feldíszített Nádasdy kastélyt és a községet csodálhatták meg.
A kézművesek standjainál a helyi és a testvértelepülésről, Csallóköznádasdról érkező vendégek válogathattak különleges termékekből. A parkoló területén ünnepi zene mellett beszélgettek, nevetgéltek, és élvezték az együtt töltött időt.

Az időjárás is támogatta az eseményt, hiszen a reggeli hóesés után délutánra kisütött a nap, így az ünnepi hangulatot még a természet is támogatta. A rendezvény sikeréhez számos önkéntes munkája járult hozzá, akiknek elkötelezettsége példamutató volt. Az esemény így nem csak a sportról és a gasztronómiáról szólt, hanem a közösség erejéről és az együtt töltött idő minőségéről is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában