Lelkünk megtisztulva, szívünk szeretettel telve

2023.12.24. 14:07

Felkészültek a kisded születésére Lepsényben

Meggyújtották a negyedik gyertyát is Lepsényben az adventi koszorún – számolt be a történésekről lapunknak Borsos György könyvtáros. Az eddigi vidámabb, eseménydús adventi programokat a negyedik hétvégén az elcsendesülés, a magunkba mélyedés váltotta fel.

V. Varga József

A hittanos tanulók betlehemi összeállítással készültek

Fotó: Borsos György

Amint Ébner Vilmos plébános mondta: már minden készen van, hogy tisztelettel és áhítattal várjuk a kisded megszületését. Ezen a szombat délutánon a Magyarok Nagyasszonya katolikus plébániatemplom adott helyszínt a zenés-irodalmi műsornak.

A negyedik gyertya a szeretetet jelképezi, ahogy Vilmos atya emlékeztetett rá. A gyertya meggyújtásával már mind a négy láng melegséget sugárzott a jelenlévők felé. Szarka Gyula Nomádok című saját versével kezdte a műsort. Kik is a nomádok? A pusztai népek vagy a hitetlenek? – firtatta.

Közben a templomot belengte a hit, a remény, az öröm és a szeretet. Ez tűnt ki a hittanos tanulók betlehemi műsorából is, az angyalok és a pásztorok párbeszédéből. Az irodalmi összeállítást az Esthajnal Nyugdíjasklub énekkarának műsora színesítette, amely a felkészülést, a várakozást és a beteljesülést jelenítette meg dalok formájában.

Burján Botond Fekete István karácsonyi történetét ismertette meg hallgatóságával. Gallai Panna az örökzöld White Christmas című dalt énekelte angolul és magyar szöveggel is a karzatról, zongorán Gabrieli-Kiss József kísérte.

– Az ünnepi alkalmat a katolikus hívek által kínált sütemények, tea és forralt bor közös elfogyasztása és egy közvetlen, baráti beszélgetés zárta. Lelkünk megtisztulva, szívünk szeretettel telve felkészült a kisded születésére – tette hozzá Borsos György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában