Arcanum

2023.12.08. 17:00

Fejér évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Golyóálló újságírók
A Fejér Megyei Hírlap 1983. december 8-án megjelent lapszámában az újságíró egy újkeletű ruhadarabról elmélkedik: "Olvasom, hogy immár újságírók részére is tervezett golyóálló mellényt, a manapság olyannyira kifizetődő ruhadarab gyártására berendezkedett nyugati cég. A felettébb hasznos ólomtisztítót mindenekelőtt harctéri tudósítóknak ajánlják. Környezetemben nincsenek harctéri tudósítók, golyóálló mellény sincs rendszeresítve, a golyóállóság tudata azonban némelyek fejébe, mégis mintha beférkőzte volna magát… Holott senki sem akar lőni rájuk..."

Tömeges koccanás
1993-ban ugyanezen a napon egy szerencsésnek mondható tömegbalesetről írtak a hírlap hasábjain: "A járművezetők úgy látszik még nem igazodtak eléggé az őszi-téli időjáráshoz és útviszonyokhoz, mert Fejér megyében Adony külterületén hétfőn délelőtt 16 személygépkocsi és egy autóbusz csúszott egymásnak. A főútvonal forgalmát több mint egy órán át elterelték. Ezúttal szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár tetemes."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában